X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Ettore Messina podal razloge za odstop

imageshack.us

Ettore Messina je v soboto opravil še svojo zadnjo novinarsko konferenco v vlogi glavnega trenerja košarkarske ekipe Real Madrida, v katerem je tudi razkril vzroke za odstop.

Ettore Messina:
“Bilo je zelo zanimivo leto in pol in ekipi ter celotnemu oddelku želim le najboljše v preostanku sezone. Moram se zahvaliti klubu za priložnost, da sem lahko bil trener v klubu, kot je to Real Madrid.”

“Odločil sem se, da odstopim in da bi tako poskusil pomagati tej ekipi doseči enotnost na in izven igrišča, kar je nujna, če želi doseči svoje cilje. Delitve na in izven igrišča so bile nevarne za ekipo. To je bilo težko leto in pol, kjer nismo dosegli zastavljenih rezultatov, vendar pa smo se uvrstili v finale Copa del Rey, smo drugi v ligi ACB in še vedno v izločilnih bojih v Evroligi. Bilo je najbolje, da odidem, ko stvari gredo dobro.”

imageshack.us

“Vedno sem bil zadovoljen s tem, kako so moji igralci delali. Odločitev se prejel tekom sezone in sam sem uvedel nekatere spremembe, saj sem poskušal zaščititi mlado ekipo pred obveznostjo po zmagah. Imel sem dober odnos z ekipo in bi lahko ostal tukaj brez problemov in brez vsakega razlog, vendar pa odhajam, ker želim pomagati ekipi, da se združi in ne razdeli.”

imageshack.us

“Zelo težko je za tiste, ki igrajo, da imajo trenerja, v katerega vsi dvomijo. Težave v zvezi z delitvijo v Caji Magica nam ni niti malo pomagala. Vse je bilo zelo težko. Zdaj je čas za končni boj, tako da morajo vsi stopiti skupaj in pomagati. Morda bo moj odhod pomagal. To je tisto, kar upam in verjamem, da je najboljše za klub in ekipo.”

imageshack.us

“Emanuele Molin je zelo strokoven in je sposoben trener za Real Madrid. Prav tako sem vesel, ker se je klub odločil, da bo on ostal in lahko rečem, da je vsak uspeh, ki je bil dosežen pod mojim vodstvom, delno zasluga tudi vseh tistih s katerim sem delal.”

imageshack.us

“V Real Madrid je veliko stvari na glavo postavljenih in če bodo stvari dovolj dozorele, sem prepričan  da bo le še boljše. Upam, da se uvrstijo na Final Four in v tem primeru bom tudi sam tam, da jih vidim igrati. Prav tako pa bi me to na koncu tudi zadovoljilo. Morda se bom nekoč lahko vrnil sem nazaj na trenerski stolček.”

imageshack.us

Direktor košarkarskega dela, Juan Carlos Sanchez Lazaro:
“To je žalosten dan. To je “se vidimo kasneje”. Zapušča nas veličasten strokovnjak in gentleman. Zahvaljujem se mu v imenu vseh v Real Madridu. Vse kar si želim je, da bi bili združeni, da bomo razumeli kaj moramo storiti in da bi nam pri tem uspelo.”

imageshack.us