X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain je v intervjuju za Realmadrid TV spregovoril o svoji poškodbi, o postopku okrevanja in o svojih sanjah za prihodnost.

Pesem “The Climb” od Miley Cyrus govori o izpolnjevanju sanj skozi trdo delo in vztrajnost. To je vaša najljubša pesem, kajne?
Ja, slišal sem jo pred nekaj tedni in sem nato prebral še prevod v španščino. Sam se lahko identificiram z njo, ker govori o premagovanju ovir in prav to moram tudi sam početi, vse odkar sem podpisal za Real Madrid. Zelo trdo sem moral delati, da sem prišel sem, kjer sem danes. Upam, da bom še naprej napredoval in izpolnjeval svoje cilje v klubu.

Bi rekli, da ko ste postali idol Real Madrida, da je bil to težak vzpon?
Ja, saj sem moral plezati veliko stopnic, pri čemer sem nekatere lažje od drugih. Na srečo sem imel podporo moje družine, prijateljev, kluba in navijačev. Zelo sem ponosen na to, kaj sem postal, vendar pa vem, da moram še vedno napredovati, da bi dosegel vse kar si želim doseči.

Trenutno so vaše sanje spet zaigrati za Real Madrid, kajne?
Da, brez dvoma. Na srečo sem že dosegel veliko mojih ciljev. Trenutno je vse kar si želim to, da bi lahko ponovno branil barve Real Madrida in da bi užival v športu, ki mi pomeni tako veliko. Upajmo, da se bo to kmalu zgodilo.

Kakšna mislite, da bo vaša prva tekma bo okrevanju? Prej ste mi povedali, da upate, da bi bila to tekma na Santiago Bernabeuu …
Seveda si mislim. Vsak igralec sanja o igranju prve tekme po poškodbi na svojem stadionu in da ga pozdravijo njegovi navijači. Upam, da se bo izšlo tako. Trdo delam v smeti, da se vrnem na Santiago Bernabeu in že sedaj sem zelo hvaležna za podporo, ki sem jo prejel s strani kluba, zdravniškega osebja in soigralcev. Podporo, ki jo dobivam vedno, ko grem na stadion, mi daje moč, da še naprej trdo delam.

Kaj je bila najlepša stvar, ki vam je kdo kdaj rekel, ko ste bili na Santiago Bernabeuu in ste si ogledali tekmo svojih soigralcev?
Če sem iskren, je težko izbrati samo enega, ker sem prejel tako veliko naklonjenosti s strani navijačev in to ne le od Madridist. To mi da vedeti, da ne samo da delam svoje delo dobro, ampak tudi, da me ljudje cenijo kot osebo. Nisem prejel nobene negativne pripombe in to me zelo veseli. Upam samo, da bom lahko vsem vrnil vse, ko bom začel znova igrati.

Kako mislite, da se boste počutili, ko ste boste končno vrnili ob stoječih ovacijah na Santiago Bernabeuu?
Velikokrat sem že pomislil o tem. Prav pred kratkim mi je nekdo dejal, da se zdi, da je rehabilitacija krajša, če imaš jasen cilj. Razmišljanje o vrnitvi, kako bom praznoval svoj prvi gol in kako me bodo pozdravili navijači, mi pomaga, tako psihično kot tudi fizično. Zelo sem zadovoljen s svojo rehabilitacijo, vendar pa moral lepo korak za korakom.

Spregovorilo raje o pravem Higuainu. Na igrišču zgledate zelo resen in osredotočen, ampak v slačilnici pa se radi šalite, kajne?
Vedno poskušam dati od sebe 100 odstotkov na igrišču in pomagati ekipi toliko kot sam lahko. Rad imam nogomet in ta mi prinaša veliko užitka … Vendar pa je včasih tudi težko biti nogometaš. Rad sem doma, povabil moje prijatelje na večerjo, igram kitaro … Rad se sprostim in rad preživljam svoj prosti čas z mojo mamo. Ona je v tem trenutku v Madridu in mi nudi veliko podporo. Ob tem se spomnim, da bi jo rad pozdravil in tudi ostale člane družine ter prijatelje, ki so doma v Argentini. Ne morem jih velikokrat videti, kar me nekoliko “dotakne”, vendar pa me nihče ne sili, da moram igrati nogomet, saj je bila to moja odločitev in tako sem se odločil, ker ljubim to igro. Vedel sem kaj počnem, ko sem zapustil Argentino. Vedel sem, da ne bom mogel deliti pomembnih dogodkov, kot so rojstni dnevi in prazniki s svojo družino in prijatelji, vendar pa sem se v vsem tem času zato naučil ceniti stvari vse te stvari še toliko bolj. Povem kar si mislim in kaj čutim. Sem impulziven, tako da včasih tudi delam napake, vendar pa ponavadi dobim priložnost, da stvari še enkrat naredim prav. Bolj kot karkoli pa sem mirna oseba, toda, ko ljudje pritisnejo na moj “gumb” tudi reagiram.

Ste kdaj dvoma, da boste uspeli v Real Madrid in da boste postali ljubljenec navijačev?
Nisem mogel verjeti, ko je Real Madrid prišel do mene za prestop v Argentini. Nisem še dolgo igral v prvi ligi z River Platom, tako da, ko so mi povedali, da se zanimajo zame, jim sprva sploh nisem verjel. Še vedno pa nisem verjel, ko so mi naslednji dan še enkrat to rekli, saj sem si takrat mislil, da nekega dne pa bo res prišlo do tega.

Tvoj oče vedno govori o času, ko je bil na Santiago Bernabeuu nekaj mesecev pred vašim podpisom. Povejte nam kaj več o tem.
Ko je bil na ogled stadiona Santiago Bernabeu, nam je poslal video sporočilo.

Kaj menite o ekipi, odkar ste bili vi odstotni? Ali menite, da se je ekipa izboljšala z novimi okrepitvami?
Ne maram analizirati tekem preveč, ker mi je težko že, ko jih gledam in sam ne igram. Tudi če ekipa zmaga, se včasih počutim slabo, ker si želim biti tam s svojimi soigralci. Na splošno mislim, da se stvari izboljšujejo. Smo zelo blizu uvrstitve v četrtfinale Lige prvakov. V La Liga smo le nekaj točk za Barcelono in smo prepričani, da lahko nadoknadimo razliko, prav tako pa smo se že uvrstili v finale Copa del Rey. Tako lahko še vedno osvojimo vse tri naslove, torej smo v dobri formi.

Mnogi mislijo, da boste na koncu sezone praznovali naslov ob fontani Cibeles. Ali menite, da lahko Real Madrid to uspe?
Upam da, saj je to tisto kar si vsi želimo. Sam grem skozi težko obdobje, vendar upam, da bom kmalu nazaj in da bom pomagal svojim soigralcem osvojiti kakšen naslov.

Vaša soigralca v napadu, Adebayor in Benzema, imata dva zelo različna sloga igre …
Oba sta prispeli v Real Madrid, potem ko sta se že pred tem drugje dokazala. Oba sta se dobro prilagodila. Adebayor še ni bil dolgo tukaj, a vseeno že opravlja svoje delo zelo dobro. Karim se je izkazal, da si želi igrati za Real Madrid. Vesel sem, da sta moja soigralca in upam, da ko se vrnem, da bom lahko pomagal ekipi doseči svoje cilje.

Ali si ogledate tekme v loži za igralce ali na tribunah? Ali vstopite v slačilnico pred tekmo?
Obiščem slačilnico pred začetkom tekme. Nato grem v ložo za igralce, kjer si ogledam večino tekme. Pet ali deset minut pred koncem grem spet v slačilnico, da spet pozdravim moje soigralce. Potem pa grem domov.

Zelo trpite med tekmi, kajne, skoraj bolj kot takrat, ko ste na igrišču?
Da, zelo trpim.

Do sedaj sem še z vsemi gosti govoril o Cibelesu. Mourinho je priznal, da si sam ne želi tako praznovati ob kipu, ampak si bolj želi, da bi tam praznovali njegovi igralci. Casillas je dejal, da vedno na hitro pogleda na Cibeles, ko se mimo pelje in Sergio Ramos je rekel, da bi vse storil, da bi lahko tam praznoval naslove. Kako se vi počutite, ko se peljete proti Cibelesu?
Nemogoče je, da ne bi opazil fontane Cibelesa na svoji poti. Sam sem imel že veliko srečo, da sem tam praznoval že dva naslova. Razumem Sergia Ramosa, ker je res neverjetno, ko vidiš ulice polne ljudi. Ob vsem tem se zaveš, koliko ta klub pomeni vsem ljudem. Neverjetno je, kako pomembni so naslovi v nogometu. Super občutek ponosa in sreče imaš, ko si na avtobusu z odprto streho in obkrožen z milijoni navijačev zaradi nečesa, kar si dosegel.

Povejte mi kaj o Mourinhu.
Če sem iskren, mislim, da bi vsak igralec rad igral za Mourinha. On je osvojil vse kar se da, ima močno osebnost in mu je zelo mar za svoje igralce. Zelo sem mu hvaležen, ker je bil v tej sezoni tam za mene tudi v težkih časih. Upam, da bom pripravljen igrati za njim v čim krajšem času.

Kakšni so vaši cilji v tej sezoni?
Prvi je ponovno igrati. Pepe in Kaka, ki ste že preživela težke čase v tej sezoni zaradi poškodb, sta mi dali veliko podpore in mi pravila, da naj bom potrpežljiv. Pravijo, da ko se bom vrnil, da bom še bolj cenil čas, ko bom igral veliko več.

Vem, da je še daleč od vaše vrnitve na Santiago Bernabeu in da na milijone Madridiste veselimo tega dne …
Hvala lepa. To je bilo zelo prijeten intervju. Sam si želim samo vrniti na igrišče, spet dosegati zadetke in uživati ob pogledu na navijače, ki praznujejo moje zadetke. Zelo sem vsem hvaležen za vso podporo, ki sem jo deležen. Veliko sem trpel in trdo delam, tako da upam, da se bo vse splačalo.