X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid praznuje 109. rojstni dan

Danes Real Madrid praznuje 109. rojstni dan. Temeljne vrednote, s katerimi je bil klub ustanovljen, so prisotni v Madridismo še danes. Identiteta najboljšega kluba 20. stoletja je prepletena z zadetki, talentom, predanostjo, temperamentom, navijači, timskim delom in solidarnostjo. V prvem desetletju 21. stoletja je Real Madrid osvojil en naslov Lige prvakov, štiri naslove La Lige, tri naslove v španskem super pokalu, en naslov evropskega super pokala in en interkontinentalni pokal (predhodnik svetovnega klubskega prvenstva). Kljub temu pa ostajajo izzivi isti, da bi bili Real Madrid najboljši klub tudi v tem stoletju.

Skupina navijačev je uradno ustanovila Madrid Foot Ball Club in je izvolila prvi upravni odbor, ki so ga sestavljali predsednik Juan Padros Rubio, podpredsednik Enrique Varela, sekretar Manuel Mendia, blagajnik Jose de Gorostizaga in Antonio S. Neyra, Mario Giralt, Carlos Mertens. Alvaro Spottorno in Arturo Melendez. Juan Padros je tako tudi uradno registriral ekipo. Isti upravni odbor se je odločil tudi za barve dresov, ki so temeljile na barvah londonskega Corinthians kluba: bela majica in bele kratke hlače, modre nogavice in kape ter vijoličasto obrobljen grb Madrida.

V smislu osvajanja naslovov je Real Madrid vodilna ekipa tako v Španiji, kot tudi v Evropi in to tako v nogometu, kot tudi v košarki. V Španiji je tako nogometna ekipa Real Madrida do sedaj osvojila kar 31 naslovov prvaka. Širše gledano, torej v Evropi, je Real Madrid do sedaj osvojil devet naslovov Evropskega pokala / Lige prvakov, kar je največ na stari celini. Prav tako je Real Madrid edini klub, da mu je uspelo osvojiti evropski naslov kar petkrat zaporedoma. Kraljevi klub je prav tako osvojil tudi tri naslove interkontinentalnega pokala, s čimer je potrdil svojo veljavo tudi kot najboljša ekipa na svetu. Na drugi strani pa je košarkarska ekipa prav tako osvojila več španskih in evropskih naslovov, kot katera koli druga ekipa.

Real Madrid je vedno igral pomembno vlogo v svetu nogometa. Klub je bil glavni dejavnik pri oblikovanju evropskega pokala. Leta 1904 je prav tako tudi sodeloval pri ustanovitvi Mednarodne nogometne zveze (FIFA), s čimer je bil tudi edini klub, ki je sodeloval pri tem. V zadnjih 109. letih je ugled Real Madrida le še narasel. Novembra leta 2000 je FIFA imenovala Real Madrid za najboljši klub 20. stoletja.

Briljantna zgodovina, katero so sooblikovali mnogi najboljši svetovni igralci, kot so to Di Stefano, Gento, Puskas, Butragueño, Hierro, Zidane, Raul, Casillas in nenazadnje Cristiano Ronaldo, so le majhen del talenta, ki so pustili svoj pečat na zelenici Santiaga Bernabeu.

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo svojemu dragemu Real Madridu še veliko zmag in osvojenih naslovov, ki se jih bomo veselili tudi vsi mi. HALA MADRID!!!