X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Racing Santander 1-3 Real Madrid

imageshack.us

Nihče ni bil čisto prepričan, kako se bo odzval Real Madrid na odsotnost poškodovanega Cristiana Ronalda. Jose Mourinho je že v petek izjavil, da to ne bo vplivalo na ambicije ekipe, vendar pa je Portugalec pri tem tudi pozabil omeniti, da bi lahko beli prikazali izjemno igro, kateri smo bili priča v prvem polčasu tekme. Racing Santander se je branil številnih napadov kraljevega kluba na vse načine, čeprav je Real v drugem polčasu prejel zadetek, vendar šele potem, ko je nehal silovito napadati, vendar pa to ni bilo dovolj, da bi belim pokvarili praznovanje 109. rojstnega dne kraljevega kluba.

Real Madrid je zavladal na stadionu El Sardinero od samega začetka. Kraljevi klub si je ustvarjal priložnost za priložnostjo, medtem ko se je Racing branil praktično čez celoten prvi polčas. Prvo veliko priložnost je imel v 15. minuti Marcelo, ki je že uspel preigrati domačega vratarja Tona, a je Brazilec zgrešil prazna vrata. V 22. minuti je z močnim strelom Karim Benzema zadel vratnico in tako se je lahko marsikdo spomnil podobne zgodbe iz Riazorja, kjer so Realovi igralci prav tako zadevali vratnice, a je Real nato nekaj trenutkov kasneje le povedel. Po lepem sodelovanju z Benzemajem se je Özil sam znašel pred domačim vratarjem, a je nesebično podal Adebayorju, ki mu ni bilo težko poslati žoge v prazno mrežo (24. minuta). Real Madrid je začutil ranljivost Racing in štiri minute kasneje je Xabi Alonso na sredini ukradel žogo, jo prepustil Özilu, ki je z mojstrsko podajo zaposlil Benzemaja, kateri je povišal prednost. Po izjemni in ekipni igri v prvem polčasu, je Real tako zasluženo odšel na odmor s prednostjo, čeprav bi lahko bila ta višja od dveh zadetkov.

V drugem polčasu so domači krenili bolj naprej ter vršili večji pritisk na goste iz Madrida. V 53. minuti je Giovani dos Santos preigral Pepeja, nato pa ga je nepravilno zaustavil Alonso in gostitelji so si priigrali enajstmetrovko. Strel iz bele točke je izvajal kapetan Racinga Pablo Pinillos, a mu je Iker Casillas obranil strel. Real Madrid je stopil “s plina”, zaradi česar so si tudi veliko bolj težko ustvarjali priložnosti. Racing je naredil še korak naprej in v 70. minuti je izid znižal Šved turškega porekla Kennedy Bakircioglu. Ko so domači že mislil, da bodo mogoče lahko naredili preobrat, je Real znova nekoliko dvignil nivo igre in pet minut kasneje je po preigravanju Angela Di Marie, Benzema z leve s plasiranim strelom zagotovil Realu varno prednost 1-3. V nadaljevanju je priložnost dobil tudi Sergio Canales, ki je tako prvič spet zaigral na El Sardineru po odhodu lansko poletje iz Racinga. Di Maria je v 85. minuti Realu zagotovil enajstmetrovko, ki jo je izvajal Adebayor, a je napadalec iz Toga slabo streljal slabo in Tono je tako kot prej Casillas obranil strel iz bele točke. V zaključku tekme je svojih 5 nepozabnih minut v dresu prve ekipe Real Madrida dočakal tudi igralec Castille, Alex Fernandez, kar je bil njegov debi v prvi ekipi.

Stadion: El Sardinero (Racing)
Sodnik: Ramirez Dominguez
Racing Santader 1-3 Real Madrid
Kennedy 70.; Adebayor 24., Benzema 27., 75.
Pinillos (Racing) je v 53. zapravil 11-m, v 85. pa jo je zapravil tudi Adebyor (Real Madrid).

imageshack.us imageshack.us imageshack.us