X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alex Fernandez: šesti igralec akademije, ki je debitiral v prvi ekipi

Jose Mourinho je dal v nedeljo proti Racing Santanderju priložnost za debi tudi mlademu Alexu Fernandezu. Mladi igralec Castille je tako postal šesti igralec iz Realove akademije, ki ga je Jose Mourinho uporabil v tej sezoni, potem ko so pred njim že dobili priložnost Juan Carlos, Mateos, Adan, Sarabia in Morata.

V 88. minuti tekmi proti Racingu, se je Jose Mourinho odločil, da bo na klop poklical Mesuta Ozila, namesto njega pa je v igro vstopil Alex Fernandez, s čimer je Alex debitiral v dresu prve ekipe Real Madrida. Mladi vezist je bil pred tem že vpoklican s strni portugalskega trenerja in sicer je sodeloval s prvo ekipo na pripravah v Los Angelesu pred to sezono.

Juan Carlos je bil prvi igralec akademije, ki ga je uporabil Mourinho in sicer je bilo to v 6. krogu proti Deportivu. Krilni igralec je odigral 12 minut, pri čemer je pokazal svoje kvalitete in spretnosti preigravanja na Bernabeuu.

Mladi igralci so nato dobili več priložnosti v Ligi prvakov. Mateos je tako odigral svojo prvo tekmo v Amsterdam Areni, medtem ko sta Sarabia in Adan dobila priložnost proti Auxerre na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov. Morata je bil zelo blizu zadetka že ob svojih prvih minutah v dresu prve ekipe Real Madrida, potem ko je odigral zadnjih nekaj minut na stadionu La Romareda proti Real Zaragozi.

IGRALCI IZ AKADEMIJE, KI JIH JE UPORABIL JOSE MOURINHO
Igralec Tekma Datum
Juan Carlos Real Madrid 6-1 Deportivo 03-10-2010
Mateos Ajax 0-4 Real Madrid 23-11-2010
Adan Real Madrid 4-0 Auxerre 08-12-2010
Sarabia Real Madrid 4-0 Auxerre 08-12-2010
Morata Zaragoza 1-3 Real Madrid 12-12-2010
Alex Fernandez Racing 1-3 Real Madrid 07-03-2011

Alex Fernandez:
“Rad bi se zahvalil Mourinhu, ker mi je zaupal, da sem lahko zaigral v prvi ekipi. Mourinho nas obravnava kot del ekipe. Rekel mi je, da naj povsem enako igram, kot igram vsak teden v Castilli in to ti seveda da samozavest za igranje.”