X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Košarkarska ekipa Real Madrida praznuje 80. obletnico

Stojijo: Reyes, Llorente, Angulo, Llull, Rullan, Luyk, Arlauckas, S. Rodriguez, Cristobal, Suarez, Herreros, Mirotic, Orenga, Nava; Sedijo: Ramos, Emiliano, Sevillano, Caprotti, Muñoz, Trujillano, Corbalan in Paniagua.

Ko je govora o košarkarski ekipi Real Madrida, je govora tudi o družini in 8. marca 2010 košarkarska družina praznuje svojo 80. letnico obstoja.

V počastitev obletnice košarke ekipe, so se na Bernabeu zbrali sedanji in nekdanjih igralci, kjer so jih obdajale lovorike, ki so pripeljale Real Madrid do najtrofejnejšega kluba v Evropi. Clifford Luyk, ki je osvojil šest evropskih naslovov, je bil prvi, ki prišel in kmalu zatem je prišli še Edgar Capriotti in najmlajši od sedanje ekipe Reala, Nikola Mirotić.

Med vsemi nekdanjimi in sedanjimi igralci je bil tudi direktor košarkarskega dela, Juan Carlos Sanchez Lazaro, ki meni, da je ta dan “zelo poseben, še posebej, ker imam priložnost videti ljudi, ki jih nisem videl že dolgo časa, veterane iz vsakega desetletja. Danes je dan za praznovanje.” Kljub temu, da mnogi niso igrali med seboj, se pa vsi poznajo med seboj in tudi spoštujejo drug drugega.

Skupinska fotografija (naslovna fotografija tega članka, op.p.) odseva obraz 80. let uspehov, na kateri so tudi imena kot so to Trujillano, Emiliano Rodriguez, Rafa Rullan, Biriukov, Alberto Herreros in Felipe Reyes. Sedanji kapetan je pojasnil, kaj pomeni Real Madrid v njegovem življenju. “Sam sem tukaj že sedem let in v vseh teh letih sem se veliko naučila, tako na profesionalni ravni, kot tudi na osebni ravni.”

Juan Antonio Corbalan je misli na enak način. “Vsi, ki smo igrali tukaj, smo na nek način lastniki naše zgodovine. Real Madrid je moj dom.”

Arlauckas, Biriukov, Llorente, Rullán, Ramos, Paniagua, Orenga in Martín

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo svojemu tudi košarkarski ekipi Real Madrida še veliko zmag in osvojenih naslovov, ki nas bodo prav tako osrečili, kot naslovi nogometne ekipe, saj je Real Madrid le več kot le nogometna ali košarkarska ekipa. HALA MADRID!!!