X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinhov Real dosegel že 101 gol

Real Madrid je dosegel že 101 uradni gol pod vodstvom Joseja Mourinha. Učinkovitost ekipe v napadu je odlična v letošnjem letu, kar dokazuje tudi deset doseženih golov v preteklem tednu na le dveh tekmah. Gol Benzemaja za 0-2 na tekmi proti Racingu, pa je bil natanko 100. gol kraljevega kluba v tej sezoni.

Benzema je dosegel svoj gol le štiri minute po golu Adebayorja, potem ko je Francozu odlično podal Ozil. Francoski napadalec je nato v drugem polčasu zabeležil še en gol, kar pa je bil že 101. gol Real Madrida na uradnih tekmah v tej sezoni.

Z Mourinho na klopi se je ekipa v letošnji sezoni izkazala za zelo nevarno v napadu. Cristiano Ronaldo je tako dosegel že 37 golov na 40. tekmah, medtem ko se je Benzema z zadnjima dvema zadetkoma proti Racingu, utrdil na drugem mestu najboljših strelec ekipe (17 golov v vseh tekmovanjih).

Slog igre, ki ga goji Mourinho omogoča tudi igralcem iz druge linije napada, da imajo veliko možnosti za gol in tako sta Ozil ter Di Maria skupaj dosegla že 11 golov v tej sezoni. Mourinho prav tako izvleče največ iz Ricarda Carvalha, ki je kljub temu, da je centralni branilec, že trikrat premagal gostujoče vratarje.

Real Madrid je prav tako v tej sezoni zabeležil že kar nekaj impresivnih rezultatov, kot so zmaga 7-0 nad Malago v La Liga prejšnji teden, ali pa zmaga 8-0 nad Levante na prvi tekmi osmine finala Copa del Rey. Beli so prav tako dosegli dve zaporedni zmagi s 4-0 v Ligi prvakov in sicer proti Ajaxu na Nizozemskem in proti Auxerru na Bernabeu. Glede na število vseh odigranih tekem v tej sezoni (42. tekem), varovanci Joseja Mourinha v povprečju dosežejo 2,4 gola na tekmo.

101 DOSEŽENIH GOLOV REAL MADRIDA V TEJ SEZONI
Tekmovanje Goli Št. tekem
La Liga 65 27
Liga prvakov 16 7
Copa del Rey 20 8
Skupaj 101 42