X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Granero z vrednotami pravega ekipnega igralca

Esteban Granero je na tekmi Real Madrida proti Racing Santanderju prikazal eno od svojih izvrstnih predstav, saj je igral ključno vlogo pri odlični nogometni predstavi kraljevega kluba. Uspeh nekdanjega igralca akademija je rezultat njegove predanost in trdega dela v ekipi in prav s temi vrednotami si je tudi prislužil zaupanje Mourinha.

“Hudo mi je bilo, ko sem pustil Granera na tribunah proti Real Sociedadu, ker nihče ne dela toliko kot on,” je dejal Jose Mourinho v ekskluzivnem intervjuju za RealmadridTV v oddaji Real. Portugalski trener je nagradil vezist za trdo delo s sedmo priložnostjo v prvi postavi na tekmi proti Racing Santanderju.

Mourinho je bil navdušen s predstavo igralca. “Granero se najbolj znajde v sistemu igranja 4-4-2 z diamantno postavitvijo. Nihče v Real Madridu ne igra boljše na takem igralnem položaju. Je fizično dobro pripravljen, inteligenten in ima veliko srce. Vedno želi pomagati ekipi. Zelo sem vesel, da je danes prikazal zelo dobro predstavo.”

Granero je v tej sezoni igral na 21. tekmah v vseh tekmovanjih in pri tem dosegel tudi dva zadetka. Svojega prvega je zadel na tekmi kraljevega pokala proti Murciji, kar je bil prvi zadetek Reala na tekmi, ki jo je nato dobil z rezultatom 5-1. Njegov naslednji zadetek je prišel na tekmi proti Almeriji v 19. krogu La Liga, ki pa je bil zelo pomemben, saj je s tem zadetkom Real Madrid na gostovanju osvojil eno točko.

STATISTIKA GRANERA V REAL MADRIDU
La Liga Liga prvakov Copa del Rey SKUPAJ
Št. tekem Goli Št. tekem Goli Št. tekem Goli Št. tekem Goli
2009/10 31 3 4 0 1 0 36 3
2010/11 11 1 2 0 8 1 21 2
SKUPAJ 42 4 6 0 9 1 57 5

Vsak teden delam zelo trdo, da bi bil pripravljena na dan, ko bom moral igrati,” je dejal Granero po tekmi v Santanderju. “Nocoj sem se počutil odlično tako fizično kot tudi psihično. Menim, da sem pomagal ekipi toliko, kot sem lahko.” Te besede jasno opredelijo njegovo filozofijo.

Predstava Granera proti Racing je pokazala, kako pomembno je za ekipo, da ima igralca njegovih karakteristik v ekipi. Lahko igra na obeh krilih ali na sredini igrišča. Svoje soigralce zalaga s podajami in žrtvuje sebe za to, da pomaga ostali v obrambi, ko nasprotnik pritisne na ekipo. Granero je zelo tehničen igralec, ki ima močan strel in ki ima odličen pogled nad potekom igre in zaradi vsega tega je pomemben igralec za ekipno delo.