X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je bil poseben gost v četrtek zvečer na radio Cadena Ser v oddaji “El Larguero”, v katerem je spregovoril o številnih anekdot, ki so se zgodile v preteklih letih.

“Igralci in trener dajemo velik pomen Copa del Rey, da bi ga osvojili. To je pomembna lovorika, ki jo imamo namen osvojiti. Hočemo zmagati v Copa del Rey.”

“Real Madrid ima enake možnosti da premaga Barcelono, kot ima Barcelona možnosti, da premaga Real Madrid. Karkoli se lahko zgodi na nevtralnem igrišču z enakim številom navijačev. Pripravljeni bomo kar se da biti v najboljši formi. To je finale, ki si ga vsakdo želi zmagati in upamo, da se bomo vrnili domov z lovoriko.”

“Moja glavna želja je, da bi še naprej nadaljeval z osvajanjem naslovov z Real Madridom. La Liga, Copa del Rey, Liga prvakov … Dan, ko ne bom imel več takšne želje, bo dan ko bom obesil nogometne čevlje na klin. Zelo sem si želel zmagati na Evru in to nam je tudi uspelo storiti. Potem sem si želel postati svetovni prvak in tudi to mi je uspelo doseči. Sedaj sem osredotočen le na osvajanje naslovov z Real Madridom in naslednji Evro, pri tem pa moramo dan za dnem opravljati svoje delo po najboljših močeh.”

“Navdušeni smo z Mourinhom. Podobo, ki jo kaže v medijih nima prav nič skupnega s tisto, ki jo ima za zaprtimi vrati. Na novinarskih konferencah govori vedno premišljeno, zato mu samo kapa dol. Vedno naredi tisto, kar je najboljše za njegove igralce in za klub.”

“Imam tesen odnos s predsednikom. Oba gledava v najboljšem interesu kluba in igralcev, tako da bodo vsi zadovoljni z Real Madridom.”

“Zelo rad bi videl, da bi se več mlajših igralcev iz akademije priključilo prvi ekipi. Sam sem vedno vedel kako težko se je prebiti v prvo ekipo in da je veliko lažje priti v prvo ekipo, kot pa tam potem tudi ostati. V Španskem nogometu je vsaj 50 igralcev, ki so proizvod akademije Real Madrida. Mladi igralci morajo biti zelo potrpežljivi.”

“Moja mama se je učila za frizerko in je tako pred zaključnim izpitom vadila na meni. Barvali mi je lase na blond in nato nazaj na mojo naravno barvo, vendar pa so nato moji lasje ostali oranžni. Sam pa sem seveda nato povedal mojim prijateljem, da je za to krivo sonce.”

“Vedno sem si želel igrati nogomet. Moje sanje so bile, da bi imel dirkalno stezo z mini avtomobili, kar pa se mi ni uresničilo, saj me je oče pretental in mi kupil motokros igro namesto tega, kar je bilo zelo drugače. Svojo prvo žogo sem dobil pri dveh letih in pri štirih letih sem že bil v golu. Všeč mi je bilo, ker sem rad padal po tleh. V naši prvi hiše sem zlomil posteljo mojih staršev, ker se je žogo odbila od zida in sem skočil, da bi jo dobil. Teta Tere, sestra moje mame, mi je dala moj prvi vratarski dres, ki se ga še vedno spominjam, da je bil ena polovica črna in druga polovica modra.”

“Ja pogrešam Raúla in Gutija, kot tudi Michela Salgada. Skupaj smo preživeli 10 čudovitih let, kjer so bili tako dobri, kot tudi slabi trenutki. Pogrešam jih, ker sem odraščal z njimi in sem se veliko naučil od njih, še posebej od Raúla. Veliko sem se naučil tudi od Gutija. Še vedno govorim z Gutijem, ki je prišel tudi na mojo dobrodelno tekmo. Z Raúlom si izmenjujeva sporočila in sem mu tako čestital, ker se je uvrstil v finale nemškega pokala, prav tako pa sem v stiku tudi z Michelom.”