X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Hercules

imageshack.us

Karim Benzema je še enkrat več bil tisti, ki je prinesel zmago Real Madridu, potem ko je francoski napadalec na včerajšnji tekmi dosegel dva zadetka za zmago belih z 2-0 nad Herculesom. Karim tako na lep način odgovarja vsem kritikom, da je čudovit igralec z nespornimi kvalitetami, ki mu dovoljujejo, da lahko postane eden najboljših napadalcev v Evropi. Benzema je v zadnjem mesecu v odlični formi, kar je vsekakor dober obet pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Lyonu.

Jose Mourinho ni mogel računati na Cristiana Ronalda, ki je še vedno poškodovan, prav tako pa v začetni postavi nista zaigrala Pepe in Xabi Alonso, kar samo kaže na to, da je Portugalski trener na klopi Reala že nekoliko razmišljal o povratni tekmi osmine finala Lige prvakov, ko v sredo v Madrid prihaja Lyon. Zaradi teh sprememb sta mesto v začetni postavi dobila Granero in Arbeloa. Hercules se je dobro gibal, ko je imel žogo v svoji posesti, vendar pa je kljub temu Real Madrid prevladoval v prvem polčasu in potrpežljivo čakal na priložnost za zadetek. V 6. minuti je tako Angel di Maria streljal mimo vrat, medtem ko je bil v 24. minuti bolj natančen Benzema, ki je poskrbel za vodstvo kraljevega kluba. Mesut Özil je odlično premešal obrambo gostov in podal na desno stran do Alvara Arbeloe, ki je imel priložnost za strel, a se je odločil za podajo pred gol, kjer Benzemaju ni bilo težko zatresti gostujoče mreže. Varovanci Estebana Viga se po prejetem zadetku niso še bolj potegnili v obrambo, ampak so poskušali priti do izenačujočega zadetka, a so bili pri tem večkrat brez uspeha. Gostje so tako imeli najlepšo možnost preko Kika in Olivierja Thomerta, a se je obakrat odlično izkazal Iker Casillas.

Tudi dogajanje v drugem polčasu je bilo podobno prvemu, kjer je Hercules znova lepo kombiniral, ko je imel žogo, vendar pa je le redko prišel do kazenskega prostora Real Madrida. Beli so poskušali doseči svoj drugi zadetek od samega začetka drugega polčasa in tako je v 47. minuti Emnmanuel Adebayor zadel le prečko, devet minut kasneje pa je Benzema znova matiral gostujočega vratarja Juana Jesusa Calatayuda, potem ko je Francoz na levi strani s samostojno akcijo preigraval in nato z močnim strelom dosegel še drugi zadetek na tekmi. Glede na potek tekme je bilo jasno, da je tekma odločena in zato se je Mourinho odločil, da poseže po menjavah in tako sta v igro namesto Di Marie in Granera prišla Alonso in Khedira. 12 minut pred koncem je v igro prišel tudi Canales namesto Özila, ki je bil nagrajen s stoječimi ovacijami. Adebayor in Benzema (na zadnjih treh ligaških tekmah je zabil kar pet golov) sta imela v zadnjih minutah kar nekaj priložnosti za še tretji zadetek belih, a je gostujoči vratar ostal zbran do zadnjih minut in tako je ostalo pri končnem rezultatu 2-0. Real Madrid ima tako pred današnjo tekmo Barcelone znova štiri točke zaostanka in se bo tako lahko v miru pripravil na sredino povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Lyonu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Delgado Ferreiro
Real Madrid 2-0 Hercules
Benzema 24., 56.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us