X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Damir Skomina bo sodil tekmo Real Madrid-Lyon

Povratno tekmo osmine finala Lige prvakov med Real Madridom in Olympique Lyonom bo sodil nihče drug kot slovenski mednarodni sodnik Damir Skomina. Slovenec bo tako že drugič v tej sezoni delil pravico Real Madridu, potem ko je prvič sodil v Madridu že v prvem krogu skupinskega dela Lige prvakov proti Ajaxu, ki jo je Real Madrid dobil z rezultatom 2-0.

Uefa je izrekla novo priznanje slovenskemu mednarodnemu sodniku Damirju Skomini in ga določila za glavnega sodnika povratne tekme osmine finala Lige prvakov Real Madrid – Olympique Lyon, ki bo v sredo na Santiago Bernabeu od 20:45 ure. Slovenski priznani mednarodni sodnik bo tako že drugič s svojimi pomočniki v tej sezoni sodil tekmo Real Madridu. Prvo je sodil kraljevemu klubu pred šestimi meseci na prvi tekmi skupinskega dela Lige prvakov proti Ajaxu, prav tako v Madridu, ki so jo varovanci Joseja Mourinha dobili z rezultatom 2-0.

Ob Skomini bodo pravico delili še Primož Arhar, Marko Stancin, Matej Jug ter dodatna sodnika Slavko Vinčič in Roberto Ponis.

Skomina je do sedaj sodil tudi drugim španskim ekipa na tekmah pod okriljem UEFA in sicer je sodil na tekmi Mlada Boleslava-Villarreal (1-2, 8. november 2007), Osasuna-Heerenveen (0-0, 19. oktober 2006) in Real Mallorca-Apoel Nicozija (4-2, 15. oktober 2003) . Torej če gledamo vse tekme proti španskim ekipam, ki jih je sodil Slovenec, so španske ekipe pri tem zabeležile tri zmage in en neodločen rezultat.

Damir Skomina je bil rojen 5. avgusta 1976 v Kopru in opravlja delo sodnika že vse od leta 1994, medtem ko je začel soditi pod okriljem FIFA 2003. Poleg prijateljskih tekem in tekem na evropskem prvenstvu do 17, 19 in 21 let, je nato sodil tudi na olimpijskih igrah v Pekingu 2008, bil pa je tudi četrti sodnik na evropskem prvenstvu leta 2008 v Avstriji in Švici.