X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred povratno tekmo osmine finala proti Olympique Lyonu na novinarski konferenci spregovoril za medije.

“Preteklosti, ne igra tekme. Moje izkušnje v Ligi prvakov nam ne prinašajo še pozitivnega rezultata, kakor ne prinaša negativnega rezultata slaba serija Real Madrida v zadnjih letih. Tekme Lige prvakov so edinstvene in vsaka ima svojo zgodovino. Dvoboj je še povsem odprt. Mi smo morda v rahli prednosti, saj smo dosegli zadetek v gosteh, vendar pa je ta prednost zelo majhna. Odločila bo jutrišnja tekma in ne dosežki ekipe na zadnjih tekmah v prvenstvu.”

“Real Madrid ima devet naslovov evropskega pokala in ne potrebuje več naslovov, da bi ostal prvak vseh evropskih prvakov, vendar pa si kljub temu še vedno želi osvojiti nov naslov. Mourinho je eden od treh trenerjev, ki so osvojili naslov Lige prvakov z dvema različnima ekipama, vendar pa si želi še tretji naslov. Kljub temu pa ne moreš prezreti zgodovine.”

“Imam jasno predstavo o tem, kaj si želim za tekmo in sem si že pripravil načrt tekme. Če Cristiano Ronaldo ne koncu ne bo mogel igrati, bo to pomenilo, da bomo izgubili fenomenalnega igralca, vendar pa imamo dobro ekipo in kot ekipa smo prišli tako daleč. Do konca bomo igrali na vsaj 0-0, ker je ta rezultat dovolj, da napredujemo v naslednji krog. Pričakujemo, da bo Casillas obranil veliko strelov. To je analiza Aulasa, vendar pa mislim, da je to govoril kot trener in ne kot predsednik. Lahko pa ima tudi prav …”

“To je prvič, da bo Lyon igral na Bernabeu brez prednosti. Še nikoli niso zaostajal v skupnem seštevku proti nam, tako da bo tokrat že samo zaradi tega drugačna tekma. S trenutnim skupnim seštevkom se mi uvrstimo v naslednji krog, kar jih bo prisililo, da bodo igrali drugače. Mi bomo igrali obrambno in samo čakali, da bodo oni igrali svojo igro.”

“Lisandro je odličen, nevaren in pomemben igralec, vendar pa je Lyon veliko več kot le Lisandro. So zelo dobra in organizirana ekipa z zelo dobrim trenerjem. Vemo, kako igrajo in smo pripravljeni na njih. Pričakovanja so velika in zato bodo morali pri tem igrati svojo vlogo tudi navijači. Že prej sem povedal, da pričakujem, da bodo navijači na Bernabeu igrali s svojo ekipo, ko pride trenutek resnice in jutri je trenutek resnice. Ob 23:00 bo znano, ali se bomo bodisi uvrstili v četrtfinalu Lige prvakov ali ne. Veliko boljše in veliko bolj pomembno je za nas, da čutimo podporo navijačev.”