X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

50. tekma Mourinha na klopi Real Madrida

Ponovno se vračajo izločilni boji Lige prvakov, kjer bo Real Madrid na povratni tekmi osmine finala igral proti Olympique Lyonu, kar bo 50. tekma Joseja Mourinha, odkar se je ta usedel na klop Real Madrida. Portugalski strateg je v Real Madridu debitiral pred 223. dnevi v San Francisco in vse od takrat je dosegel spektakularne številke.

Jose Mourinho je debitiral proti mehiški ekipi America, 5. avgusta na stadionu Clandestick Park, ki jo je Real dobil z rezultatom 3-2. Na dosedanjih 49. tekmah kot trener Real Madrida je Portugalerc zabeležil 37 zmag, devet remijev (eden od njih je bil tudi remi 13. avgusta na tekmi proti Beyern Münchenu, ki pa so jo beli nato dobili po strelih iz enajstih metrov) in le tri poraze. Z drugimi besedami, ekipa pod vodstvom Mourinha je zmagala na kar 75,5% svojih tekem in pri tem še ne pozna poraza v evropskih tekmovanjih.

Prav tako, kot mu je to uspelo v Porto, v Chelseaju in v Interju, je ekipa Joseja Mourinha izredno prepričljiva na domačem igrišču. Real Madrid je tako v tej sezoni zmagal prav vse domače tekme na Santiago Bernabeu v vseh tekmovanjih in sicer 14-krat v La Ligi, 3-krat v Ligi prvakov, 4-krat v Copa del Rey in enkrat na pokalu Santiaga Bernabeu.

Mourinhov Real Madrid je v tej sezoni dosegel 155 golov, kjer je na 22-ih tekmah dosegel tri ali več gole na tekmo (trenutna rekord je iz pokalne tekme proti Leventeju, ko je bilo kar 8-0). Prav tako pa je Real Madrid močan tudi v obrambi, saj je do sedaj v povprečju prejel le 0,67 gola na tekmo (33 golov skupaj) in je pri tem na 26-ih tekmah ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar je na 52% vseh tekem.

PRVIH 49 TEKEM JOSEJA MOURINHA NA KLOPI REAL MADRIDA
TEKMOVANJE T Z R P DG PG
La Liga 28 22 4 3 67 20
Liga prvakov 7 5 2 0 16 3
Copa del Rey 8 6 1 1 20 4
Prijateljske tekme 6 4 2* 0 12 6
SKUPAJ 49 37 9 4 115 33

*Bayern Munich so premagali po streljanju enajstmetrovk
T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli