X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Olympique Lyon

imageshack.us

Igralci Real Madrid so prosili svoje navijače dan pred tekmo, da napolnijo stadion proti Lyonu in da naj jih goreče podpirajo in to se je tudi zgodilo. Navijači so bili 12. igralec Real Madrida, tako da je Olympique Lyon na svoji lastni koži okusil strahospoštovanje vzdušja na legendarnem stadionu Santiago Bernabeu in v takem vzdušju se je končala tudi neprijetna tradicija na tekmah z Lyonom, ki so ga beli sploh prvič premagali na medsebojnih dvobojih ter se tako po prvič po letu 2004 prebil med osem najboljših ekip v Evropi. Na Bernabeu je ob zmagi Reala s 3:0 igralo le eno moštvo, zadetke pa so prispevali Marcelo, Benzema in Di Maria.

Večeri Lige prvakov na Santiago Bernabeuu so nekaj posebnega in včerajšnja tekma med Real Madridom in Lyonom je izpolnila vsa pričakovanja. V zasedbo Joseja Mourinha se je po dveh prvenstvenih tekmah, ki jih je izpustil zaradi poškodbe noge, vrnil Cristiano Ronaldo in tako so igralci belega baleta začeli tekmo odločno ter nadvse navdahnjeno in zelo napadalno, zaradi česar je gostujoči vratar Lloris moral kar nekajkrat posredovati. V 4. minuti je Mesut Özil podal do Marcela, ki je dvakrat skušal ukaniti Llorisa, a mu ni uspelo. Že nekaj minut kasneje pa je Sami Khedira iz kota zatresel vratnico, a je slovenski sodnik, Damir Skomina, že predčasno dosodil prekršek v napadu. V 17. minuti je po prostem strelu z leve strani Cristiano Ronaldo poskusil z glavo, a Lloris je bil znova na mestu. Po začetnem naletu Reala, pa je Lyonu le uspelo vzpostaviti ravnotežje in tako so gostje prišli do prve nevarnejše akcije, potem ko je Cesar Delgado streljal z roba kazenskega prostora, a je Iker Casillas zadržal žogo. V zadnjih desetih minutah je Real znova pritisnil in v 37. minuti je kraljevi klub zasluženo povedel. Akcijo je začel Xabi Alonso, ki je podal do Marcela, ta je v akcijo vključil še Ronalda, s katerim si je izmenjal dvojno podajo, nato pa je Brazilec v prazno poslal Lovrena in nato z levico matiral še Llorisa, ki se je z roko še uspel dotakniti žoge, a je ta vseeno končala v mreži. Real je na krilih zadetka Marcela še naprej napadal in kaj kmalu bi lahko bila prednost Reala še višja. Po levi strani je obrambo predrl najboljši igralec prvega polčasa Marcelo ter nato sijajno zaposlil Karima Benzemaja, ki je iz polvoleja sprožil z levico, a je vratar Lyona njegov strel mojstrsko ubranil. Francoski napadalec v dresu Reala pa je že v naslednji akciji z glavo zatresel mrežo, a je bil pri tem v prepovedanem položaju in tako je Real odšel na odmor z zadetkom prednosti.

Tudi na začetku drugega polčasa je bil Real precej boljši in je postajal iz napada v napad nevarnejši, dvakrat pa je ob predložku Ozila iz kota Cristianu Ronaldu zmanjkalo le nekaj centimetrov. Sergio Ramos je prav tako poskusil z glavo, medtem ko je Özil zapretil s prostega strela, a je bil obakrat dovolj zbran gostujoči čuvaj mreže Lloris. Lyon je bil na drugi strani v napadu povsem nenevaren in tako je drugi zadetek Reala visel v zraku. V 66. minuti je sijajni Marcelo najprej ukradel žogo Lyonu, nato pa z dolgo podajo v prazen prostor zaposlil Benzemaja, Cris je bil prepočasen in nekdanji napadalec Lyona je žogo med nogama Llorisa poslal v mrežo ter tako praktično sam z zadetkoma na obeh tekmah osmine finala izločil svojo nekdanjo ekipo. Že v naslednji minuti je Özil podal do Benzemaja, ki je imel novo priložnost za zadetek, potem ko je streljal z roba kazenskega prostora, a je Lloris s konicami prstov odbil žogo prek vrat. V 74. minuti je Mourinho iz igre potegnil Cristiana Ronalda, potem ko je bil ta pred tem poškodovan in glede na to, da bele v soboto že čaka mestni obračun z Atleticom, namesto njega pa je v igro vstopil Adebayor. Vse dvome o končnem zmagovalcu dvoboja osmine finala pa je v 76. minuti razblinil Argentinec Angel Di Maria, ki je po podaji Özila sam stekel proti francoskim vratom in z lobom premagal Llorisa. Po tretjem doseženem zadetku sta priložnost za dokazovanje dobila tudi Granero in Lass, ki sta prišla v igro namesto Di Marie in Benzemaja, sicer pa je preostanek srečanja brez večjih razburjenj z odličnim vzdušjem na tribunah, saj se je celotni stadion zavedal in začel slaviti uvrstitev med osem najboljših ekip v Evropi, prvič po sušnih šestih letih. Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu so igralci Reala naredili še eno lepo gesto, saj so si nadeli majice, na katerih so izrazili podporo branilcu Barcelone Ericu Abidalu, ki bo moral na operacijo zaradi tumorja na jetrih.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Damir Skomina (SLO)
Real Madrid 3-0 Lyon
Marcelo 37., Benzema 66., di Maria 76.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us