X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je danes po treningu spregovoril z mediji. Poudaril je pomen samega derbija proti Atletico Madridu in govoril tudi o prihajajočem četrtfinalu Lige prvakov proti Tottenhamu.

“Spoštovanje, ki ga imamo do navijačev nam ne dovoljuje, da bi se šalili okoli derbija. Na Calderonu bomo dali vse od sebe in bomo videli, če bo to dovolj. Poskušali bomo pokazati naše kvalitete. Smo zelo motivirani, saj bo to zelo pomembna tekma. Tekme pred Ligo prvakov so težke, ker ti lahko pade nekoliko osredotočenost na samo tekmo. Tekme po Ligi prvakov pa so drugačne in se na njih ponavadi pozna fizična in psihična izčrpanost. Derbi bo težak, ker bomo igrali proti odlični ekipi, vendar pa bo tudi lažje igrati, saj bodo vsi dali vse od sebe.”

“Benzema dela zelo dobro. Sam sebe je spremenil. Vse zasluge pripada njemu, njegovim soigralcem in tistim, ki ga ljubijo. Zelo malo od tega pripada meni in Zidanu. Za večino vsega je sam odgovoren. Sem zelo vesel. Vedno sem si rekel, da je fantastičen fant in zato mi je pravo veselje, ko vidim, da igra tako dobro.”

“Odnos Zidana z igralci se dviguje. Ne dela še polni delovni čas, vendar smo razmišljali tudi o tej možnosti. Nikoli nismo skrivali dejstva, da nam je zelo prijetno, da ga imamo v ekipi in da je naše sodelovanje zelo dobro. On je pomagal Karimu, saj obstajajo določene podobnosti v njunih karierah, nenazadnje sta oba prišla v klub in sta se morala prilagoditi.”

“Pepe je agresiven, ampak zvest. Cristiano bi bil še bolje pripravljen, če bi se derbi igral v nedeljo. To je povsem normalno, da ni v vrhunski formi, potem ko je izpustil nekaj treningov in je proti Lyonu odigral 70 minut. Njegovo igranje predstavlja določeno tveganje za njega.”

“Zelo sem vesel, da se bomo soočili z Tottenhamom, saj bom spet imel priložnost se vrniti v London in igrati na angleškem stadionu. Vem kako angleške ekipe razmišljajo in poznam njihov karakter, kako se borijo do konca in kako teče znoj in solze v vsaki minuti tekme. Premagali so Inter Milan in izločili AC Milan, sedaj pa so dobili še Real Madrid, ki je prvak vseh prvakov in zato je to za njih dobro. V Premiershipu je za njimi odlična serija in imajo odličnega trenerja.”