X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real s Tottenhamom v četrtfinalu LP

V Nyonu so danes izžrebali pare četrfinala Lige prvakov. Ples žogic je odločil, da se bo Real Madrid, ki se je letos prvič po šestih letih znova prebil v osmino finala najelitnejšega evropskega tekmovanja, pomeril z Tottenhamom. Prvo tekmo bosta tekmeca igrala v torek 5. aprila na stadionu Santiago Bernabeu, povratna tekmo pa v sredo 13. aprila na stadionu White Hart Lane. Zmagovalec tega dvoboja se bo nato v polfinalu pomeril bodisi z Barcelono ali s Šahtarjem iz Donetska.

PARI ČETRTFINALA LIGE PRVAKOV
TEKMA DATUM
Real Madrid – Tottenham 1. tekma: 5. april – Santiago Bernabeu
2. tekma: 13. april – White Hart Lane
Chelsea – Manchester 1. tekma: 6. april – Stamford Bridge
2. tekma: 12. april – Old Trafford
Barcelona – Shakhtar Donetsk 1. tekma: 6. april – Camp Nou
2. tekma: 12. april – Donbass Arena
Inter Milan – Schalke 1.tekma: 5. april – Giuseppe Meazza
2. tekma: 13. april – Veltins Arena

Med letošnjo osmerico najboljših klubov stare celine so se uvrstili trije predstavniki Anglije, dva predstavnika Španije, evropsko elito pa z enim klubom dopolnjujejo še Italija, Nemčija in Ukrajina.

PARI POLFINALA
TEKMA DATUM
Polfinale 1
Zmagovalec Inter Milan – Schalke
Zmagovalec Chelsea – Manchester
1. tekma: 26. april
2. tekma: 4. maj
Polfinale 2
Zmagovalec Real Madrid – Tottenham
Zmagovalec Barcelona – Shakhtar Donetsk
1. tekma: 27. april
2. tekma: 3. maj

Če se bosta iz četrtfinala naprej prebila tako Real Madrid, kot tudi Barcelona, bo to njun četrti medsebojni dvoboj v slabih treh tednih. Barcelona bo v španskem prvenstvu gostovali v Madridu 17. aprila, 20. aprila sledi finalni obračun španskega pokala v Valencii, nato pa bi sledili še dve tekmi v Ligi prvakov.

FINALE
TEKMA DATUM
Zmagovalec polfinala 2 – Zmagovalec polfinala 1 Sobota 28. maj – Wembley

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur je poleg Šahtarja ekipa, ki je v tej sezoni najbolj presenetila. Angleška ekipa je zelo močna na svojem domačem stadionu White Hart Lane, kjer v letošnji Ligi prvakov še niso izgubili (tri zmage, en remi). Proti AC Milanu so dokazali, da lahko pridejo do zmage tudi na gostovanju, kljub temu da so imeli težave na gostovanju že v skupinskem delu Lige prvakov. Ne glede na to, pa so se uvrstili v izločilne boje kot prva ekipa skupine pred Interjem in Werderjem, čeprav so izgubili s 4-3 na San Siro, remizirali z 2-2 v Nemčiji in prav tako remizirali s 3-3 proti Twenteju na Nizozemskem. Tottenham je zelo napadalna ekipa z veliko kakovostjo v napadu z igralci kot so Modrić, Van der Vaart, Lenon, Peinaar, Bale, Defoe, Pavlyuchenko in Crouch. Je pa po drugi strani zato nekoliko ranljiva obramba, kjer bo svojo priložnost vsekakor iskal Real Madrid.