X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 1-2 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je včeraj ohranil svoj primat v Madridu, čeprav so imeli beli le tri dni za pripravo na derbi, medtem ko Atletico kar cel teden. Beli so že v prvem polčasu dosegli dva zadetka, medtem ko je Casillas moral prikazati svojo boljšo predstavo, vendar pa se na koncu ni nič spremenilo in Real še naprej nadaljuje z zmagami na mestnih derbijih.

Real Madrid je na sredini začel tekmo s tremi defenzivnimi vezisti in upal na hitre protinapade preko Cristiana Ronalda, Ozila in Benzemaja. Ekipa je imel dve priložnosti za gol, preden so beli v 11. minuti tudi prevzeli vodstvo. Po prefinjeni podaji Samija Khedire v prazen prostor, je Karim Benzema prvi prišel do žoge in na koncu tudi mojstrsko z rahlim lobom matiral domačega vratarja De Geaja. Atletico se je silovito odzval in prisilil Casillasa, da je pokazal zakaj spada med najboljše vratarje na svetu, potem ko je obranil med drugim strele Agüera in Reyesa. V 33. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora po podaji Marcela prednost Reala povišal Özil.

Atletico je znova poskušal zmanjšati razliko v drugem polčasu. Forlan je tako v 47. minuti znova preskušal pripravljenost Ikerja Casillasa, a je Realov vratar še enkrat več obranil strel. Real Madrid je na drugi strani poskušal doseči nov zadetek s katerim bi dokončno odločil vse dvome o zmagovalcu in zelo blizu temu je bil Cristiano v 65. minuti, a je njegovo strel z glavo zletel čez prečko. Özil je sodeloval pri praktično vseh protinapadih kraljevega kluba pri iskanju novega zadetka. Mourinho se je v nadaljevanju tekme odločil poseči tudi po menjavah in tako je v 71. minuti v igro vstopil Adebayor namesto Benzemaja, dve minuti kasneje pa še Di Maria namesto Ronalda. Real Madrid je v zadnjih 15. minuta začel kazati prve znake utrujenosti po težki povratni tekmi Lige prvakov. Mourinho je tako v 81. minuti v igro namesto Lassa poslal Arbeloo, da bi okrepil obrambo in, ko se je že vse zdelo, da je konec, je Agüeru uspelo z diagonalnim strelom po tleh premagati Casillasa, zaradi česar je bil derbi v zadnjih minutah znova odprt. Mario Suarez skoraj zadel v podaljšku, toda njegov strel je tik pred zadnjim sodniškim žvižgom obranil Casillas.

Stadion: Vincente Calderon (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Atletico Madrid 1-2 Real Madrid
Agüero 86.; Benzema 11., Özil 33.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us