X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je bil izjemno zadovoljen z rezultati svojih varovancev na mestnem derbiju proti Atletico Madridu.

“Moji igralci so pokazali ogromno požrtvovalnosti za celoten Madridismo. Vse so dali in pustili na igrišču.”

“Preden smo se pomerili z Lyonom, sem povedal svojim igralcem, da zgodovina in tradicija ne igrajo tekem. Vsaka tekma je drugačna in morali smo dati vse od sebe za zmago. Atleticu z vsakim letom raste zaskrbljenost glede zmage na derbiju. V prvem polčasu smo popolnoma nadzorovali tekmo, po odmoru pa so se odzvali še bolj čustveno. Uspelo nam je osvojiti tri pomembne točke, medtem ko naj je na koncu že primanjkovalo nekaj moči.”

“Ekipa je bila utrujena in nismo si mogli privoščiti, da bi bila kaj manj kompaktni kot ekipa. Vedel sem, da nas bo sistem igre, ki sem ga uporabil, vodil v prvo smer in da bomo dobro stali na igrišču. To nam je pomagalo, da smo imeli boljši nadzor nad tekmo. Prisiljen sem bil uporabiti tri obrambne igralce na sredini, ker nismo imeli več časa za počitek.”

“Casillas je bil fantastičen. Sam bi sicer rad videl, da bi moj vratar imel manj dela med tekmo, medtem ko je imel Casillas danes ogromno dela. Razlika leti v fizičnem in psihičnem potencialu ekipe, ki se je vel teden pripravljala na to tekmo in na drugi strani ekipa, ki je bila utrujena. Tudi sam sem bil utrujen. To izčrpanosti smo čutili v drugem polčasu. Branili smo se kolikor smo se lahko in na koncu zmagali na zelo pomembni tekmi. To je bila velika zmaga. Prvenstvo še zdaleč ni odločeno.”

“Nisem želel, da se že danes odloči prvenstvo in Cristiano Ronaldo je za nas zelo pomemben. Tvegal smo s tem, ko sem ga poslal igrati, vendar pa moraš jemati vsako tekmo posebej.”

“Sodnik se je dobro odrezal na tekmi, kjer je bilo prisotno veliko pritiska. Bil je zelo profesionalen.”