X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

25. obletnica prvega ligaškega naslova ‘Quinta del Buitre’

Pred natanko 25. leti, 23. marca 1986, je znamenita ekipa Real Madrida “Quinta del Buitre” osvojila svoj prvi ligaški naslov. Emilio Butragueño se spominja se je za Realmadrid.com spomnil tistih zlatih časov Real Madrida.

“Osvojitev naslova je bilo za nas in za ekipo zelo pomembno, saj Real Madrid takrat kar nekaj časa ni osvojil naslova. Prav tako nam je to dalo priložnost, da naredimo nekaj pomembnega, kar je vsekakor bilo igranje v evropskem pokalu, kjer je imel takrat možnost igrati le posamezen zmagovalec lige po vsej Evropi.”

“Naša tekma proti Barceloni na Bernabeu je bila ključna. Oni so doseli prvi zadetek na tekmi, vendar pa smo nato zmagovito končali tekmo z rezultatom 3-1. Sam sem dosegel tretji zadetek. Tistega dne še nismo osvojili naslova matematično, vendar pa nam je dala prednost, ki smo jo imeli pred njimi občutek, kot da je naslov že naš.”

“Molowny je bil naš trener in sestavljali smo res čudovito ekipo. To je bila prva sezona Ramona Mendoza kot predsednik kluba. Pravkar smo se okrepili z Macedom, Hugom Sanchezom in Gordillom in veterani kot so to bili Juanito, Santillana, Camacho, Miguel Angel in San Jose, so nam služili kot učitelji. Naučili so nas kaj vse je Real Madrid. Imeli smo kup mladih igralcev polnih vznemirjenja, ki so si želeli igrati v tem klubu in zaščititi njegov prestiž. To je bil začetek ene izmed najlepših obdobij v zgodovini Real Madrida. Imeli smo srečo, da smo bili v ospredju.”

“Prav tako smo v tisti sezoni osvojili naš drugi zaporeden naslov pokala UEFA. Po porazu s 3-1 na prvi tekmi polfinala proti Inter Milanu smo naredili preobrat in na Bernebeu zasluženo slavili z rezultatom 5-1. Navijači se verjetno spomnijo tistega dne, saj je bila nepozabna tekma. V finalu smo nato premagali še Kölnu. Tistega leta je bilo prav tako svetovno prvenstvo v Mehiki. Sam osebno sem bil uspešen na njem.”