X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Granero

Strast Estebana Granera do glasbe in zanimanje za psihologijo sta prišla v ospredje tudi v ekskluzivnem intervjuju, ki ga je vezist opravil za RealMadrid TV v oddaji RealGranero.

Dobrodošel Esteban. Odlična pesem. Bruce Springsteen in “Born to Run.” Ena izmed najljubših pesmi Estebana Granera.
Ja, to je ena izmed mojih najljubših pesmi. Sicer ni moja najljubša, vendar pa ima lepe spomine, ki so povezane z njo. Ko sem bil majhen, se je vedno vrtela v moji hiši. Mojemu oče in bratu je bila zelo všeč in to je dober način, da se spominjam na njih, saj smo sedaj daleč narazen.

Ta program bi radi začeli drugače, s tem da bi omenili Erica Abidala, ki je bil že operiran. Slišal sem, da ste bili zelo zaskrbljeni. Vsakdo je bil zelo zaskrbljen za Abidala.
Ja, to so situacije v katerih se pozabi vsako rivalstvo. On je tako še eden od moštvenih kolegov v tem poklicu in on je velik profesionalec, medtem ko so to boleče situacije, v kateri bomo vsi morali biti enotni in ga podpirati.

Mislim, da mu po izkazana podpora na Santiago Bernabéu prek velikih zaslonov in z majicami, ki ste se jih oblekli po tekmi med Real Madridom in Lyonom, pomagala …
Morali smo to storiti. Real Madrid je vedno zgleden klub v tem smislu in sam ne mislim, da je bil bilo kdo prisiljen v to, ampak da je vse to prišlo iz srca. Ko se moštveni kolega znajde v težkem položaju, je dobro, da ga podpiramo.

Čestitke za uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov z Real Madridom. Težko je bilo priti do tam, vendar pa je ekipi uspelo. Kako se počutite?
Odlično se počutimo, ker smo več let čakali, da se spet uvrstimo v četrtfinale in sedaj smo zares tam, tako da imamo sedaj tudi odgovornost, da se poskušajo uvrstiti v finale. Vemo, da naši navijači od nas pričakujejo, da se uvrstimo v finale. Zagotovo se bomo zelo trdo potrudili, da pridemo tako daleč.

Real Madrid se je v tej sezoni že uspelo uvrstiti v eno finale in sicer v Kraljevem pokalu. Koliko se je spremenilo s prihodom Mourinha?
Zagotovo se je veliko spremenilo. Trener je zelo pomemben za ekipo in njegovi rezultati so že tukaj. Tudi sami jih lahko vidite. On je osvojil več naslovov in sedaj je z nami kar je super. Veseli smo, da je on naš trener in tako vsi napredujemo na kolektivni, kakor tudi na individualni ravni.

Nedavno nazaj je rekel, da ste vi največji garač od vseh njegovih igralcev. Kako se počutite, ko veste, da imate zaupanje Mourinha?
Počutim se zelo dobro. Mislim, da vsi delamo in treniramo zelo trdo. Sam vedno poskušam dati vse od sebe, ker so bile vedno moje sanje, da bi bil v tej ekipi. Sedaj ko sem tukaj, moral delati po svojih najboljših močeh. Zelo me veseli, ko slišim, da je trener rekel to, ker tudi sam želim, da opazi to.

Omenili ste, da ste se prebili skozi nižje ekipe Real Madrida. Ali vam to da občutek identitete, ko gre za ta klub ob dejstvu, da ste Madridista?
Seveda. Velikokrat sem bil že prej na Bernabeu. Ko sem bil še mlajši, sem v popoldanskih urah treniral, nato pa sem se z podzemno odpravil gledati tekme Lige prvakov na Bernabeu. Igralce sem gledal z vrha stadiona in sem si vedno želel biti sam na igrišču in sedaj tudi sem. Mislim, da ti to da nekaj posebnega.

Sedaj ste tukaj. Kakšen nasvet bi dali vsem tistim, ki prihajajo po po vaših stopinjah, kot sta to Morata, Sarabia …?
Ne vem. Mislim, da bi jim povedal, da naj bodo potrpežljivi. Zelo pomembno je, da si potrpežljiv, saj v nogometu ni vedno lahko. Zelo trdo moraš delati in tudi ko delaš zelo trdo, ne dosegaš najboljših rezultatov. Če si potrpežljiv in nadaljuješ z delom, boš zagotovo našel nekaj dobrega poleg tega.

Sam vedno pravim, da je Esteban Granero drugačen. Ali menite, da ste drugačni?
Da in ne. Mislim, da vsakdo drugačen, saj ima vsakdo svoje osebnost in nihče ni enak drugemu. Zelo sem zaprt vase, tako da mi ni všeč, da razkrivam svoje navade in svoj ​​okus, vendar menim, da je vsak človek drugačen in ima vsak človek nekaj dobrega znotraj sebe. Važno je, da vidiš pozitiven vidik ljudi, ali da se vsaj približaš tem dobrim stvarem, ki ti lahko pomagajo rasti kot oseba.

Veliko ljudi je bilo presenečenih, da govorite angleško. Mnogi tega niso vedeli. Kako to, da govorite angleško? Kako ste se naučili?
Mislim, da je zelo pomembno, da znaš govoriti angleško. V Španiji ni splošno znano, da se govori angleško. Moj brat živi na Kitajskem in je poročen s Kitajko. Komuniciramo v angleškem jeziku, tako da sam na ta način izboljšujem svojo angleščino.

Torej vas ona spodbuja, da govorite angleško?
Seveda. Ona vedno z mano govori v angleškem jeziku. Sedaj govori tudi že špansko, vendar pa še vedno govorimo v angleščini, ker tudi ona misli, da je to dobro zame.

Bi si želeli živeti na Kitajskem ali Japonskem v prihodnosti?
Ne vem. Všeč mi je Madrid. Mislim, da je Madrid zame najboljše mesto na svetu in tukaj mi je všeč. Obožujem sprehod po Madridu, vožnjo … Čeprav je promet, to je mesto, ki mi je zelo všeč, zato sem si želel živeti v Madridu. Vendar pa tudi obožujem potovanja, rad imam Azijo in sem bil že tako rekoč v vseh državah, kljub temu pa si želim živeti v Madridu.

Vi ste veliko več kot pa le nogometaš. Študirate psihologijo. Zakaj? Kako uskladite študij s tem, da ste poklicen nogometaš?
To ni vprašanje časa, saj imamo dovolj časa, vendar pa le tega večinoma porabimo za razmišljanje o nogometu. Težko je razmišljati še o nečem drugem. Nogomet je tako pomemben, ko igraš za Real Madrid, da se je težko osredotočiti še na nekaj drugega. Vendar pa mislim, da je tudi pomembno razmišljati o ničemer drugem, čeprav ni nujno, da je to prav psihologija. Lahko tudi prebereš kakšno knjigo, si ogledaš film, lahko poslušaš glasbo … Pomembno je, da narediš še kaj drugega.

Ali je psihologija tisto, kar bi si želeli posvetiti, če ne bi bili nogometaš?
Mogoče, nisem veliko razmišljal o tem. Mislim, da je psihologija zelo pomembna za vse, tudi v športu. Zelo pomembna je v nogometu. Lahko poveš, kdaj je igralec ali ekipa psihološko v redu, ker se zdi, da so boljši od nasprotnikov. Mogoče oni niso tako tehnično podkovani, vendar pa psihologija igra svojo vlogo.

Ste ljubitelj glasbe. Katera glasba vam je všeč, kaj poslušate?
Všeč mi je glasba in tako mi je všeč več slogov, najbolj pa mi je všeč rock ‘n’ roll. Mislim, da je glasba zelo pomembna v življenju, vsaj za mene, ker enostavno ne morem živeti brez glasbe. Imam tudi prijatelje, ki so glasbeniki in tudi one ne morejo živeti brez igranja nogometa. Torej, sam ne morem živeti brez glasbe.

Ali boste mogoče zaigrali v kakšni glasbeni skupni? Ali hodite na koncerte?
Seveda. Na srečo smo v Madridu, kamor prihaja veliko glasbenih umetnikov. Mislim, da je glasba v živo odlična zabava. Igram kitaro, vendar pa je to bolj amatersko.

Kdo izbira glasbo v slačilnici?
Jaz ne (smeh). Upam, da bom v nekaj letih imam “moč”, da bom izbral glasbo … Ker sedaj mi ta ni všeč (smeh).

Kdo jo sedaj izbira?
Včasih je to Ramos, spet drugič Marcelo … Ni mi všeč njihova glasba (smeh).

Kakšno glasbo pa potem izberejo?
Marcelo je bolj všeč hip-hop in rap. Spoštujemo to glasbo, vendar pa sam ne uživam ob poslušanju tega ​​(smeh). Sergio Ramos je všeč flamenko in podobni slogi. Tudi ta slog spoštujem in mi je nekoliko všeč, vendar pa ne preveč.

Torej ni vaš najljubši slog glasbe …
Ja, to ni moj najljubši slog …

Mogoče boste nekega dne vi izbirali …
Upam, da … upam da …

Kakšna so vaša pričakovanja za preostanek sezone?
V treh tekmovanjih imamo še priložnost za naslov. Vemo, da imamo priložnost v La Ligi, saj pet točk ni velika razlika, tako da mislim, da lahko še dobimo naslov. V Kraljevem pokalu smo v finalu, kjer bomo igrali proti Barceloni. To daje tekmovanju še večjo vrednost. In, kot sem že dejal, je naš cilj se uvrstiti v finale Lige prvakov. Sam upam, da bomo osvojili vse tri naslove, vendar pa se bomo vsaj trdo potrudili, da nam to uspe. Naši navijači morajo vedeti, da bomo poskušali po svojih najboljših močeh, da bi jih razveselili.

Povejte mi kaj o dveh kapetanih Real Madrida.
Casillas je vodja znotraj slačilnice. On je … on ima kariero, ki govori sama zase, prav tako pa ima tudi veliko lastnosti kot oseba in če združimo ti dve stvari skupaj, dobimo pravega kapetana za Real Madrid, kar ni vedno lahko biti, vendar pa je za njega. Sergio je še en rojen voditelj, njegov duh je prava Madridista v smislu, da on združuje vse vrednote Madridisma. Ta boj, ta požrtvovalnost, ta moč, ta tekmovalnost so tisto kar združuje Madridismo in on vse to ima v sebi.

Kdo je oseba, ki jo najbolj občudujete?
Moja mama, moj oče, moj brat in sestra. Mislim, da mi ni potrebno iti naprej. Za mene so mi vsi štirje vzor. Lahko vam povem, da občudujem tudi Boba Dylana, vendar pa je on všeč veliko drugim ljudem.

So vas ljudje že velikokrat pustila na cedilu v življenju?
Ne, nisem oseba, ki daje veliko zaupanja v ljudi, ki jih ne poznam, tako da me ne morejo razočarati. Res je, da vedno pričakujem dobre stvari od ljudi, vendar pa nikoli nisem zaupal v njih.

Katere so vaše najboljše in najslabše stvari?
Kakšno vprašanje! Ne maram odgovoriti na njega, ker mislim, da je to nekaj kar bi morali povedati drugi. Če bi sam želel vedeti vaše najboljše in najslabše stvari, potem ne bi o tem vprašal vas, saj ne bi bili povsem odkriti. Sam bi rad imel še več zaupanja v sebe, da bi bil še malo bolj močan. Včasih bi bilo pri mojem delu mogoče boljše, če bi bil malo bolj odločen. Nekateri trenerji so to zahtevali od mene in sam sem se zavedal, da moral v tej smeri narediti še korak naprej. Sem naredil že pol koraka in moram narediti še pol koraka več.

Vso srečo še naprej pri vsem. Kot vedno, je bil užitek govoriti z vami.
Hvala.