X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je bil gost na španski televiziji Veo 7 v oddaji En Confianza, kjer je Portugalec analiziral prihajajoče tekme proti Barceloni in debatiral o formi Real Madrida pred zadnjim delom sezone.

“Pomembno je, da delamo, da bomo še naprej konkurenčni. Svojim igralcem moraš pokazati, da je vsaka tekma bistvenega pomena ne glede na to, s kom se soočamo in v katerem tekmovanju igramo. Naša dolžnost je, da se trdo borimo, da dosežemo kar se da najboljše rezultate.”

“Igralci so moja družina. Kakšen pomen bi imela moja služba, če jih ne bi varoval? Svoje igralce učim, da tvorijo ekipo in kolektivno igro, prav tako pa jim dovoljujem, da imajo vodjo, ki je tam za njih v vsakem trenutku. Želim da vedo, da sem tukaj da jih zaščitim in da sem eden od njih.”

“Ni važno ali se bomo prvo pomerili z Barcelono v La Ligi, ali v finalu Copa del Rey. Zmaga ali poraz na prvi tekmi ne bo vplivala na drugo tekmo. Igralci so še posebej motivirani za derbije in za El Clásice, tudi ko ni ničesar na kocki.”

“Opravljamo zelo dobro delo, saj ni lahko biti aprila še vedno v boju za osvojitev vseh treh naslovov. April bo zelo naporen, vendar pa je pomembno, da ekipa ostane osredotočena. Bilo bi nepošteno do nas, če bi izgubili v vseh treh prvenstvih, ker smo do sedaj opravili svoje delo dobro, vendar pa majhne podrobnosti odločajo o vsem v zadnjih nekaj mesecih.”

“Imam zaupanje v sodnike. Sam ne dvomim o njihovi poštenosti. Včasih delajo napake, vendar pa ne mislim, da so se zarotili proti Real Madridu ali proti drugim ekipam. Ob priložnostih lahko kritiziram sodnike, vendar pa sem tudi eden izmed redkih trenerjev, ki javno po tekmi pokomentira njihovo delo.”

“Hvaležen sem navijačem za njihovo podporo, vendar pa bi raje videl, da bi namesto tega navijači peli imena igralcev. Ko se bom enkrat upokojil in ko se bom pregledal svojo kariero, bom Florentina Pereza smatral za prijatelja.”

“Želim si, da bi bil v Real Madrid čim več let, kot bo to mogoče, ker bi to pomenilo, da sem dobro opravljal svoje delo in da so ljudje zadovoljni z mano. Nekega dne bi se rad vrnil v Anglijo in nato končal svojo kariero s portugalsko reprezentanco.”