X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je znova prišel na naslovnico prestižnega francoski športnega časnik L’Equipe, ki je bil ustanovljen že davnega leta 1903. V ekskluzivnem intervjuju je Portugalec govori o svoji trenerski karieri, o svojem dosedanjem nizu v Real Madrid in o razvoju Karima Benzemaja.

“Pred tekmo z Lyonom sem povedal svojim igralcem, da jim dejstvo, da sem dvakrat že osvojil Ligo prvakov, ne bo pomagalo in da tudi prejšnji slabi rezultati v boju proti francoskim ekipam, nimajo nič opraviti s to tekmo. Moja ekipa se je uvrstila v naslednji krog tekmovanje, ker je v tej sezoni boljša in močnejša.”

“Vsak do lahko vidi, da je Benzema sedaj boljši igralec. Napredoval je, ker sem sam veliko zahteval od njega. Zahteval sem, da ima drugačen odnos. Preden sem prišel sem, so mi povedali, da je bil zelo zaprt vase, vendar pa sem ga sam že od prvega dne naprej videl prijetnega, inteligentnega mladeniča, ki se je sam pripravljen vključiti v ekipo. Njegov problem je bila njegova obsedenost s tem, da mora postati pomemben igralec zaradi milijonov, kolikor jih je stal. To je nasprotno s tem, kar sem mislil. Rekel sem mu, da bo zaradi svojega trdega dela, vztrajnosti in prepričanosti postal odličen igralec. Vse od takrat napreduje in sedaj je prepričan, da je to tisto kar je najbolj pomembno za njega.”

“Z Adebayorjem smo se okrepili, ker smo ga potrebovali, da ne bi pri tem preveč otežili življenje Benzemaju. Vedno se dobro odzove, ko sem ga poslal s klopi v igro. Karim ni nič več lep otrok, ampak je sedaj že pravi mož. Na igrišču je sposoben opravljati več nalog naenkrat. Na igrišču lahko igra kjerkoli in sam imam rad takšen tip igralca. Pridobil si je pravico, da tudi kdaj zgreši kakšen strel na gol, ne pa tudi pravice, da izgubi osredotočenost, da ni dovolj agresiven, da ne sodeluje več v igri ekipe, da gre še bolj globoko v napad kot kdaj koli prej, ali da ustrezno ne reagira, ko izgubi žogo.”

“S Florentinom Perezom sedaj delava skupaj že devet mesecev. Oba, tako kluba kot tudi sam se morata prilagoditi drug na drugega, vendar pa je kohezije v našem delu napredovala. Sam lahko rečem, da sem osebno zadovoljen z delom, ki smo ga opravili do sedaj. Vsak klub mora razumeti, da zame treniranje ni le motiviranje igralcev, udeleževati se treningov in se pripravljati na tekme. Mene najameš zaradi tega, kdo sem kot trener. Kar šteje, je zaupanje v uspeh ekipe.”

“Rad pomagam svojim otrokom pri domačih nalogah in uživam ob skodelici kave z mojo ženo. Želimo biti normalna družina. Pomembno je za nas, da imamo vse tisto, kar ljudje opisujejo kot “normalno življenje”. Težko je, saj je praktično nemogoče, da gremo v poletnih mesecih na plažo, da se odpravimo na nakupovanje, ali da bi si šel ogledati, kako igra moj sin nogomet.”