X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Virus FIFA

Igralci Real Madrida so se že vrnili oz. se še bodo danes z reprezentančnih tekem, pri tem pa so novinarji postregli z zanimivimi podatki in sicer so igralci Reala v preteklem tednu prepotovali skupaj kar 35.000 kilometrov, odigrali pa 1.382 minut. Pri tem sta se v Madrid poškodovana vrnila Karim Benzema in Marcelo, ki tako po vsej verjetnosti v soboto ne bosta mogla zaigrati v španskem prvenstvu proti Sportingu iz Gijona.

To so številke, ki bodo verjetno tudi zelo zanimale portugalskega trenerja na klopi Reala, Joseja Mourinha, ki se bo na podlagi teh podatkov morda lahko odločil, da odpočije nekaj svojih igralcev pred prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Tottenhamu, ki bo na sporedu že v torek.

Največ preglavic Mourinhu zaenkrat povzročajo poškodbe. Največ prahu je tako dvignila poškodba Karima Benzemaja na prijateljski tekmi proti Hrvaški, na kateri je Francoz igral 75. minut, preden je bil zamenjan zaradi bolečin v mišici. Po do sedaj znanih podatkov so zdravniki zaključili, da gre za težave s stegensko mišico, zaradi česar naj bi moral Francoz počivati od 7 do 10 dni, kar pomeni, da morda ne bo pripravljen za uvodni obračun četrtfinala Lige prvakov, ko na Santiago Bernabeu gostuje Tottenham. Na drugi strani pa poškodba Marcela ni videti tako huda, potem ko se je poškodoval na pripravah z brazilsko reprezentanco v Londonu, vendar pa bo po vsej verjetnosti izpustil tekmo proti Sportingu že zaradi preventivnih razlogov.

Ostali igralci so se vrnili v Madrid zdravi oz. brez poškodb, tako da bodo na voljo Mourihu za sobotno tekmo, kljub temu pa imajo nekateri za seboj več ali manj odigranih minut od ostalih. Spet drugi pa imajo tudi več prepotovanih kilometrov kot ostali. V prvi razvrstitvi od trinajstih igralcev, ki so igrali v svojih reprezentancah, sta le Iker Casillas in Alvaro Arbeloa odigrala dve celotni tekmi, torej sta oba odigrala po 180 minut. Na tretjem mestu je nato že Benzema s 165. odigranimi minutami, medtem ko sta na četrtem in petem mestu Xabi Alonso (136 minut) in Pepe (122 minut). Sergio Ramos je odigral 91 minut, medtem ko so skoraj vsi ostali, Raul Albiol, Sami Khedira, Mesut Özil, Angel Di Maria in Ezequiel Garay, odigral samo eno celotno tekmo (90 minut), Ricardo Carvalho pa je odigral 58 minut.

Igralca, ki so prepotovali največ kilometrov sta Argentinca, Angel Di Maria in Ezequiel Garay. Omenjena igralca sta morala najprej leteti v Ameriko, kjer sta se v New Jerseyu pomerila proti Združenim državam Amerike, nato pa sta morala odpotovati še v San Jose na Kostariki ter nato še nazaj v Madrid. Skupaj sta tako skupaj prepotovala približno 14.000 kilometrov in sta tako preživela kar nekaj ur na letalu. Nemca, Khedira in Özil sta prepotovala 4000 kilometrov, Pepe in Carvalho nekaj več kot 2.000 kilometrov, Benzema jih je prepotoval nekaj več kot 3.000 kilometrov, Marcelo 5000 kilometrov, medtem ko so Španci, Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa in Raul Albiol prepotovali več kot 7.000 kilometrov.