X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je imel  veliko tem, o katerih je razpravljal na petkovi novinarski konferenci pred ligaško tekmo proti Sporting Gijonu. Trener Madridista je tako komentiral vrnitev Higuaina, odsotnost Cristiana, Marcela in Benzemaja, komentiral je tudi o naporih, ki jih vlaga Adebayor od svojega prihoda in o prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Tottenhamu.

“Sobotna tekma proti Sporting je bolj odločilna, kot tekma naslednji teden proti Tottenham, saj bosta v Ligi prvakov odločali dve tekmi. Če ne bomo zmagali na prvi tekmi, potem imamo še vedno priložnost zmagati na drugi tekmi. Vendar pa spet ni tako pomembna kot finale Kraljevega pokala, saj je tam samo ena tekma, ki odloča ali boš zmagal ali izgubil eno od lovorik.”

“Postalo samo še težje, če bomo izgubili točke doma. Če bomo jutri izgubili, potem bo La Liga že praktično izgubljena. Če bomo izgubili v torek, potem bomo še vedno lahko zmagali na naslednji tekmi. Ne morem spočiti ali jih posesti na klopi igralcev, kot so to Ozil, Di Maria in Carvalho. Ne morem narediti nobenih sprememb več.”

“Niti najboljše napovedi ne bi mogle napovedati, da bo Higuain pripravljen igrati tako hitro. Zelo smo veseli zanj. Njegovo okrevanje je pomembno in pozitivno presenečenje, kljub temu pa je bila njegova rehabilitacija dobro organiziran proces. Bil je zelo predan, tako kot tudi zdravniki, fizioterapevti, strokovnjaki za okrevanje … To je veliko presenečenje, ker bomo lahko imeli še več kot 15 tekem do konca sezone in zato bo on vsekakor pomembna okrepitev. Glede Cristiana, Marcela in Benzemaja pa lahko rečem, da bodo zagotovo pripravljeni za igranje šele proti Bilbau. Vsaj tako pravijo poročila, ki jih je dala zdravniška služba.”

“Adebayor moral trdo delati dan za dnem, da bi bil na razpolago svojemu trener in on to sedaj tudi počne. Ko je bil na klopi, ko je začel tekme v prvi postavi … je bil vedno zelo predan in vsi smo navdušeni z njegovim vedenjem.”

“Trenutno smo zagotovo najmlajša ekipa v Evropi, vendar pa imamo pred seboj še odlično in dolgo prihodnost. Sam imam štiriletno pogodbo. Če bodo igralci, vodstvo, navijači in jaz sam srečni, potem ne bom imel nobenega razloga za odhod. Sam nisem nikoli ovira, ampak vedno rešitev.”