X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

19. obletnica smrti Juanita

Madridismo je 2. aprila 1992 izgubil enega od svojih idolov, Juana Gómeza “Juanita”. Danes mineva 19 let od njegove smrti, potem ko je tragično preminil v avtomobilski nesreči, potem ko se je udeležil tekme Real Madrid – Torino na stadionu Santiago Bernabeu.

Nesreča, ki je vzela življenje Juanita se je zgodilo ob 2:00 na cesti N-5, Calzada de la Oropesa (Toledo). Vozilo je vozil kondicijski trener Merida Manuel Angel Jimenez Galen Lolino, ki se ni mogel izogniti kotalečemu hlodu, ki je padel iz tovornjaka. Vozilo s Juanitom, ki je medtem spal na zadnjem sedežu, je trčilo nato še v drug tovornjak, ki se je ustavilo, da bi pomagal.

Vračaj se je v Merido, kjer je treniral domačo ekipo. Pred nesrečo je tako preživel še nekaj časa s svojo nogometno družino, ob gledanju svoje ljubljene ekipe na stadionu, kjer se je pozdravil z nešteto prijatelji, ki jih ni manjkalo v Real Madridu. Pogreba v njegovem rojstnem mestu, Fuengirola, so se tako udeležili številni njegovi prijatelji.

Juanito je igral za Real Madrid med letoma 1977 do 1987. V belem dresu je zbral 401 nastop, dosegel 153 golov in pri tem osvojil 2 naslova v pokalu UEFA, 5 naslovov španskega prvaka, 2 naslova Copa del Rey, 1 ligaški pokal in v sezoni 1983/84 še nagrado Pichichi. Igralca s številko ‘7 ‘ na hrbtu so navijači imeli zelo radi in prav zaradi tega se še danes na vsaki tekmi na Santiago Bernabeu spomnijo velikega Juanita, tako da v sedmi minuti skandirajo njegovo ime (“Illa illa illa, Juanito maravilla”).