X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuain med vpoklicanimi igralci po 124. dneh

Marca je bil mesec novosti za Gonzala Higuiana. V prvih nekaj dneh meseca je prvič stopil na igrišče Valdebebasa po operacije hernije v januarju in prejšnji torek je prvič treniral tudi s svojimi soigralci. Čeprav je sedaj že marec mimo, pa je v petek Higuian dosegel nov mejnik, saj se je po 124. dneh znova vrnil med vpoklicane igralce za naslednjo tekmo.

“Ker ne morem trenirati s svojimi soigralci, me zelo boli srce,” je pojasnil Higuain v intervjuju “RealHiguin”, ki je bila na sporedu 4. marca. To je bilo prvič, da je napadalec priznal svoje strahove in ​​skrbi, ki jih je imel po operaciji hernije, vendar pa je imel močno željo, da se vrne na igrišče in sedaj je še korak bližje uresničitvi tega cilja.

5. januarja je tudi uradno postalo jasno, da bo Higuian potreboval operacijo in šest dni pozneje je tudi odšel pod nož v Chicago. Iz bolnišnice je odšel že 24 ur kasneje in vse je od takrat je trdo delal na svojem čim hitrejšem povratku. “Prejel sem podporo od predsednika, Valdana, trenerja … od vseh. Hvaležen sem jim in prav zato želim, da bi čim prej okreval in začel igrati, da upravičim prizadevanja njih, moje družine in mojih prijateljev,” je Argentinec dodal pred kratkim.

S fizioterapijami in trdim delom, je 2. marca Higuain začel trenirati že na igrišču Valdebebasa. “Po dveh mesecih tesnobe, se je začela ta nova faza, kjer bom lahko znova igral, kar me zelo veseli. Nekaterih stvari se ne da izraziti z besedami, ampak zgolj z občutki.” Po mesecih napornega dela je Pipita končno lahko treniral brez bolečin s svojimi soigralci prejšnji torek.

Zadnjo fazo okrevanja je prišla v petek, ko je Jose Mourinho vključil Higuaina na seznam vpoklicanih igralcev za tekmo proti Sportingu. To je prvi vpoklic napadalca po dolgih 124. dneh. V več kot treh mesecih, odkar je bil na stranskem tiru, je Higuain izpustil 16 ligaških tekem, tri tekme Lige prvakov in šest tekem Copa del Rey. Vendar pa sedaj vse kar šteje je to, da je Higuain znova pripravljen pomagati ekipi v zadnjem delu sezone. Njegove sanje o “nošenju dresa Real Madrida na Santiago Bernabeu” bodo kmalu postale realnost.