X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je stopil pred medije po tekmi in čestital ekipi Sporting Gijona ter tudi osebno trenerskemu vodstvu v njihovi slačilnici, za njihovo zmago.

“Nogomet je nogomet. Imeli smo veliko priložnosti, lahko bi zabili iz enega, dveh, treh, štirih in petih metrov od gola. Sporting se je branil, branil in branil … in potem so dosegli zadetek iz ene same priložnosti. Imeli smo vsaj šest priložnosti za zadetek, vendar pa nismo imeli sreče in smo izgubili. To je pač nogomet, ki je sila nepredvidljiv šport.”

“Želel sem igrati z dvema pravima napadalcema. Manjkali so nam naši najbolj ustvarjalni igralci in tega smo se zavedali. Od teh je bil na igrišču le Ozil. Cristiano, Benzema, Xabi Alonso in Marcelo so naši najbolj ustvarjalni igralci. Pomanjkanje ustvarjalnosti proti ekipi, ki se brani do zadnjega atoma, pomeni da moraš igrati enostavno igro. Granera sem vzel z igrišča, ker ni igral najboljše.”

“Naš nasprotnik je komaj kaj napadal. Ni nam bilo treba vršiti še večjega pritiska v napadu, niti se nam ni bilo treba braniti bolj močno. Preprosto smo morali doseči zadetek. Skušali smo igrati bolj enostavno igro. Če bi si želel remizirati s 0-0 od samega začetka tekme, bi to tudi storili. Proti Tottenhamu bomo imeli možnosti za zmago, če bomo igrali trdno igro in ne bomo imeli težav v napadu. Ne bo bilo nič kaj dramatičnega, če bi doma proti njim remizirali.”

“Moji varovanci vedo, da lahko zmagajo ali izgubijo. Zmagaš ali izgubiš na tak ali drugačen način, vendar pa lahko izgubiš z dostojanstvom. Že pred tekmo smo se zavedali naših omejitev. Sreča je igrala pomembno vlogo na tej tekmi in naš nasprotnik jo je imel nocoj vso. Naš edini problem je bil odsotnost ustvarjalnih igralcev. Xabi Alonso bo igral v torek in on je edini, ki lahko spremenimo naš slog igre malo. V torek lahko dosežemo drugačen rezultat z istimi igralci.”

“Cristiano Ronaldo bo igral, če se bo on in njegov trener odločil, da sprejmejo tveganje. Odločitev o tveganju je izključno njegova in moja. Mogoče pa bom tvegal …”