X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 0-1 Sporting Gijon

imageshack.us

Real Madrid je bil prisiljeni igrati zapleteno tekmo proti Sporting Gijonu po ligaškem premoru zaradi reprezentančnih tekem in brez Cristiana Ronalda, Xabi Alonsa, Benzemaja in Marcela. Zadetek De Las Cuevasa je bil nepravično udarec za ekipo, ki si je nenehno želela zmagati tekmo. Real Madrid se mora sedaj osredotočiti na priprave za spopad na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Tottenhamu.

Jose Mourinho se je odločil, da pred tekmo Lige prvakov nekoliko odpočije Pepeja, tako da je njegovo mesto v prvi postavi tako dobil Albiol, sicer pa sta v prvi postavi zaigrala tudi Granero in Adebayor. Napor, ki bi lahko spremenili potek tekme je prišel že v drugi minuti, k oje Granero poslal žogo v kazenski prostor, Albiol je nato vrnil podajo nazaj v sredino in Carvalho je zatresel nasprotnikovo mrežo, vendar pa je sodnik nato zadetek razveljavil. Real Madrid je nadzoroval potek tekme v prvem polčasu, vendar pa je bila obramba Sportinga vseskozi zelo trdna. Pred polčasom tako nobena od ekip ni imela več večjih priložnosti za zadetek.

V drugem polčasu je Real Madrid igral hitreje in še bolj ofenzivno. Mourinho si je želel zadetek in zato se je odločil, da v 56. minuti v igro prvič po dolgotrajnem okrevanju pošlje Higuaina, ki je bil deležen stoječih ovacij navijačev. Argentinski napadalec je imel veliko priložnost tri minute kasneje, vendar pa se je vratar Juan Carlos izkazal z izvrstno obrambo. V nadaljevanju je svoje mesto na igrišču moral v 70. minuti prepustiti Canalesu drugi Argentinec, Di Maria. Sporting je povedel v 79. minuti, potem ko je na levi strani Miguel de las Cuevas izigral obrambo Reala in s 15 metrov sprožil natančen strel. Iker Casillas je bil pri tem nemočen, saj se je žoga še odbila od vratnice in končala v njegovi mreži. Real Madrid je bil prisiljen, da po svojih najboljših močeh poskuša doseči zadetek. Adebayor skoraj zadel v 82. minuti, vendar pa je gostujoči vratar še enkrat več odlično opravil svoje delo. Odbita žoga je pristala na nogi Khedire, ki je prav tako streljal na gol, vendar pa Juan Pablo na golovi črti obranil strel. Šest minut kasneje je strel Ozila zadel vratnico, medtem ko se je Adebayor znašel iz oči v oči z vratarjem, pri čemer je bil vratar znova uspešnejši. V sodnikovem podaljšku je bil zelo blizu zadetka Ramos, vendar pa so gostje na golovi črti izbili žogo.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Gonzalez Gonzalez
Real Madrid 0-1 Sporting Gijon
Cuevas 79.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us