X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je v ponedeljek na predvečer prve tekme četrtfinala Lige prvakov med Real Madridom in Tottenhamom, na novinarski konferenci odgovarjal na vprašanja medijev.

“To je tekma, ki si jo želi igrati veliko ljudi, vendar pa je nekateri zagotovo ne bodo mogli igrati. Od zadnje tekme Real Madrida v četrtfinalu Lige prvakov na stadionu Santiago Bernabeu je minila že cela večnost. Liga prvakov je najpomembnejše klubsko tekmovanje na svetu. Kdor koli igra v tem tekmovanju, ne potrebuje dodatne motivacije. Vse kar moramo storiti je to, da se osredotočimo na to tekmo.”

“Ta tekma je preveč pomembna in jo je preveč lepo igrati, da bi medtem razmišljali še o drugih stvareh. Ko pride tako pomembna tekma, ni nič drugega bolj pomembno. Vsako tekmo je vedno ocenjena z oceno 10/10, z vidika njenega pomena. Tekmovalnost je tekmovalnost in tekma je tekma, ne glede na tekmovanje ali na klub kateremu pripadaš.”

“Benzema ni niti treniral z nami. Vse odkar sodelujem v Ligi prvakov, sem dejal, da remi na prvi tekmi doma ni slab rezultat, še posebej če je remi 0-0. To bi bil dober rezultat, vendar pa to ne pomeni, da je to rezultat na katerega bomo tudi igrali. Nedoločen rezultat na domačem igrišču ni nikoli slab rezultat v Ligi prvakov.”

“Harry Redknapp je prijatelj in prijatelji vedno govorijo lepe stvari med seboj. Ni mi potrebno govoriti lepih stvari o njegovem delu, kajti njegovi rezultati govorijo sami od sebe in vsi jih lahko vidimo. Ko sem bil še sam v Angliji, je treniral ekipe, ki niso imele možnosti po takšnih ambicijah. Sedaj je končno po dobrem delu dobil priložnost, da je odšel v Tottenham, da zgradi ekipo, ima sredstva da uresniči vse te ambicije, ima igralce, ima ekipo in zato sem zelo vesel za njega. Z vsem svojim srcem upam, da se uvrsti v finale, če meni ne bo uspelo.”

“Rafa (Rafael Van der Vaart, op.p.) je dobra izbira. Sam si vedno želim, da so igralci veseli in glede na to, kar preberem in vidim, čutim da je vesel v ekipi. Je zelo dober igralec, ki bi lahko bil tudi zelo dober igralec za nas, vendar pa smo se mi odločili za nakup Ozila, ki je prav tako dober igralec, vendar še mlajši. Ko imaš Ozila, Kakaja in še Rafa, to zame ne bi bila težava, da bi imel vse v ekipi, vendar pa je za njega bil odhod odlična izbira in zato sem zelo vesel, da mu gre tako dobro in vesel sem, da je tudi on vesel.

“Bil sem eden izmed prvih, ki so pravili, da je Gareth Bale odličen igralec in sam sem to dejal, ko še ni bil znan obraz v evropskem nogometu. Vem, da je odličen igralec, vendar pa je še mlad in ima še veliko prostora za napredovanje. Mislim, da bo najboljši od najboljših.”