X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Tottenham Hotspur

Pred nami je najbolj pomembna tekma sezone do sedaj. Kot je dejal že Mourinho, je to “tekmo, ki si jo želi igrati veliko ljudi, vendar pa je nekateri zagotovo ne bodo mogli igrati.” Madridiste pričakujejo, da se bodo njihovi varovanci pobrali po nepričakovanem porazu proti Sportingu za vikend in da bodo ohranili mrežo nedotaknjeno, kar jim je uspelo že na vseh štirih tekmah Lige prvakov na Santiago Bernebeu v tej sezoni. Cristiano Ronaldo, Marcelo in Kaka so se vrnili v ekipo po poškodbah, tako da bo zasedba Reala vsekakor močnejša, kot je bila na tekmi proti Sportingu, čeprav bo vseeno še vedno manjkal Benzema.

Igralci ne potrebujejo večje motivacije, kot je možnost uvrstitve v prvo polfinale Lige prvakov po dolgih osmih letih. Ekipa se tega zaveda, kakor tudi navijači kraljevega kluba. “Želimo si vzdušja na Bernabeu, ki nas bo popeljal do zmage,” je komentiral Arbeloa, ki je več kot seznanjen z atmosfero, ki čaka igralce Tottenhama. Vstopnice za tekmo so praktično že razprodane, saj si tekmo želi ogledati praktično vsak pravi navijač Reala in Madridiste so prepričane, da se bodo danes izkazale s fantastično podporo svoji ekipi, ki bo imela lepo priložnost, da naredi odločen korak proti polfinalu.

Cristiano Ronaldo, Marcelo in Kaka so trdo delali na svojem okrevanju, tako da naj bi vsi trije bili že pripravljeni na torkov spopad z angleško ekipo. Njihova hitrejše okrevanje samo govori o njihovi želji po nastopu na tako pomembni tekmi za kraljevi klub. Kljub temu pa bodo zaradi poškodb dvoboj izpustili Gago, Benzema in Pedro Leon, medtem ko Albiol in Canales nista dobila mesta med vpoklicanimi igralci zaradi trenerjeve odločitve.

Medtem, ko bo Mourinho lahko znova računal na nekaj ključnih igralcev, lahko enako rečemo tudi za trenerja gostov, Harrya Redknappa, ki bo lahko računal na letos odličnega Garetha Bala, kakor tudi na Williama Gallasa. Nekdanja Madridista, Rafael van der Vaart, je dan pred tekmo izkazal svojo čustva ob ponovnem povratku v špansko prestolnico, kljub temu pa je dejal medijem, da “Nimamo nič za izgubiti,” tako da lahko pričakujemo dokaj odprt dvoboj.

Real Madrid bo danes proti Tottenhamu nadaljeval pot proti desetem naslovu Lige prvakov

Spursi so izgubili na vseh petih prejšnjih tekmah proti Mourinhu, vendar pa so Angleži proti Milanu dokazali, da so več kot sposobni zmagati tudi na gostovanju in proti bolj zvenečim ekipam od njih samih. Kljub temu, da jim v skupinskem delu letošnje Lige prvakov ni uspelo zmagati na gostovanju, so na gostovanjih dosegli skupaj kar 9 zadetkov in so trenutno skupaj z Real Madrid ekipa, ki je doslej v tej sezoni Lige prvakov zabila največ golov. Tako Real kot Tottenham sta doslej mreže nasprotnikov zatresla po 19-krat. Z igralci kot so to Modrić, Van der Vaart, Lennon, Bale, Defoe, Pavlyuchenko in Crouch, bodo imeli beli zagotovo polne roke dela, da ohranijo svojo mrežo nedotaknjeno.

Kombinacija moči napada Spursov in doseganja golov kot gostujoča ekipa, bo za Real ključnega pomena, da na Bernebeu ne prejme zadetka, saj bi se s tem zagotovo povečale možnosti Real Madrida tako za zmago na prvi tekmi, kakor tudi v celotnem dvoboju za napredovanje v polfinale. Varovanci Joseja Mourinha v tej sezoni pred domačimi navijači še niso prejeli zadetka v Ligi prvakov in upajo, da ohranijo svojo mrežo nedotaknjeno tudi proti Tottenhamu. Igralci hrepenijo po “Bernabeu, ki jih bo popeljal do zmage” in navijači lahko že skoraj vidijo polfinale v daljavi. Če vse to združimo skupaj, potem je cilj vsekakor bližje, kot pa pred tem.

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo; Alonso, Khedira; Di Maria, Özil, Ronaldo; Adebayor.

Tottenham: Gomes; Čorluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto; Lennon, Sandro, Modrić, Bale; Van der Vaart; Crouch.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Kdo bo uspešnejši? Cristiano Ronaldo ali Gareth Bale?