X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Real Madrid je v torek naredil le še korak bližje uvrstitvi v polfinale Lige prvakov in na novinarski konferenci po tekmi je Jose Mourinho izrazil svoje zadovoljstvo z zmago 4-0, vendar pa je ob enem tudi opozoril, da mora biti njegova ekipa še previdna ter da se mora osredotočiti še na povratno tekmo v Londonu.

Dobro poznam Anglijo, dobro poznam angleško miselnost in prav tako dobro poznam tudi White Hart Lane, kjer je težko igrati. Čeprav bo težko spreobrniti rezultat, bodo oni vseeno poskušali do zadnjega žvižga. Moramo spoštovati nasprotnika. So zelo nadarjeni. Moramo odigrati resno tekmo in moramo še naprej biti ekipa, ki letos še ni izgubila tekme v Ligi prvakov.”

“Dejstvo, da sem rekel, da rezultat 0-0 ne bi bil slab rezultat, to še ne pomeni, da bil to rezultat na katerega smo si želeli igrati. To smo tudi dokazali že s pristopom od začetka naprej, ko smo vršili vseskozi pritisk v napadu in igrali zelo hitro. Začeli smo res dobro. Tudi v drugem polčasu smo igrali dobro. Vseskozi smo vršili pritisk v napadu in jim nismo pustili, da bi prišli do našega gola. Z žogo v svojih nogah smo igrali zelo hitro in igral vseskozi zelo ambiciozno, zaradi česar smo si zaslužili ta rezultat.”

“Sam sem mislil, da je pomembno, da imamo tri napadalce in danes ste lahko videli zakaj. Glede na to, da je Benzema poškodovan, smo danes imeli enega napadalca, ki je igral in še enega na klopi. Zelo sem zadovoljen z vsemi tremi, ker so vsi različni med seboj in zato lahko vsi veliko prispevajo ekipi.”

“Stvari v zvezi z rumenimi kartoni je zelo zanimiva, ker imamo veliko igralcev, ki bi lahko dobili prepoved igranja. Normalna stvar bi bila, da bi ga danes kdo dobil in bi zaradi tega moral izpustiti tekmo v Londonu. Vendar pa so Mourinho, Real Madrid, Casillas in Xabi Alonso so edini na svetu, ki se jih kaznuje s kaznijo zaradi navedenega razloga. Zaradi tega nismo tudi izsilili nobenega rumenega kartona in zato gremo na povratno tekmo z veliko igralci, ki jim grozi prepoved igranja zaradi rumenih kartonov. Nobenega dvoma ni, da ni bil rumeni karton Pepeja nameren. Zadovoljni smo s tem, kako smo delovali in ponosno lahko povem, da sem edini trener, ki je bil suspendiran zaradi tega.”

“Sodnik je mora storiti to kar je moral. Peter [Crouch, op.p.] bi moral bolje kontrolirati sebe, potem ko je pred tem že prejel rumeni karton. Tekma bi lahko bila povsem drugačna. Njegova ekipa se je zaprla v obrambi in ni mogel odgovoriti, potem ko je on zapustil igrišče. Sicer to ni nogomet, ki mi je najbolj všeč in ne vidim rad takšne stvari na nogometnih tekmah. Upam, da nihče ne bo očital Tottenhamu, ker ni sprožil strela na gol. Sam imam izkušnje z igranjem z desetimi igralci v Ligi prvakov in vem kako težko je igrati. Nemogoče je v tem tekmovanju igrati s desetimi proti enajstimi igralci, ker je vse kar lahko narediš, da se braniš. Če imaš prednost se lahko samo braniš, medtem ko če zaostajaš, moraš napadati, kar pa je nemogoče.”

“Vsi igralci so v nevarnosti, da se poškodujejo, če igrajo, še bolj pa, če pridejo v igro že s težavami. Videli bomo, kako se bosta jutri odzvala Cristiano in Marcelo, potem ko sta odigrala celih 90 minut, vendar pa mislim, da ne bi smelo biti nobenih težav, saj sta igral in tudi končala tekmo brez težav.”

“Vrnitev Kakaja je zelo dobra, saj ima veliko izkušenj in za seboj že veliko takšnih tekem. Prav tako je dobrodošla tudi vrnitev Higuaina, ker lahko doseže zadetek. Benzema je že skoraj pripravljen za vrnitev in mislim, da bo že pripravljen do povratne tekme proti Tottenhamu. Moramo poskusiti zmagati vsako preostalo tekmo, ki nam je še ostala.”