X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real se je uvrstil na F4 Evrolige

Real Madrid se je z zmago na 5. tekmi četrtfinala proti Valenciji, prvič po letu 1996 znova uvrstil na turnir Final four Evrolige v v Barceloni, kjer bo bil Real edini španski predstavnik. V dvoboju proti ekipi Power Electronics Valencia sta bila odločilna predvsem odlična obramba belih v drugem polčasu in neverjeten pritisk s tribun.

Dvorana Caja Magica je včeraj bila resnično magična in se je odzvala kot še nikoli doslej za potrebe svoje ekipe. Celotna ekipa Real Madrida se je odzvala na neverjetno podporo navijačev. Valencia je boljše začela tekma in v 5. minuti povedla z 2:11, pri čemer je Savanović dosegel kar 9 točk. Na začetku druge četrtine je prednost Valencie narasla na deset točk, nato pa se je prebudil tudi Real, ki je počasi vzpostavil ravnovesje in z razpoloženim Clayem Tuckerjem (vseh svojih 12 točk je dosegel v prvih dveh četrtinah) ter Suarezom (7 točk, 6 skokov) v 19. minuti prišel le na točko zaostanka. Rezultat polčasa, 40:42, je tako s trojko postavil prav Tucker.

Beli so začeli drugi polčas še bolj agresivno in tako začel polčas s trojko Carlosa Suareza, po kateri je Real tudi prvič povedel. Svoje točke je prispeval tudi Llull, kakor tudi Prigioni, medtem ko je bil Fisher še naprej nepopustljiv v obrambi, Mirotić in Reyes pa sta ekipi pomagala s pomembnimi skoki tako v obrambi, kot tudi v napadu. Ob polaganju Suareza se je tretja četrtina končala z izidom 58:51. Varovanci Pešića so bili že dokaj v izgubljenem položaj, vendar pa jim je trojka Martineza dobri dve minuti pred koncem za 62:58, le vlila nekaj upanja, vendar pa nato ni prišlo do preobrata. Ante Tomić (9 točk, 9 skokov) je dosegel naslednje tri točke in vmes ustavil tudi poskus Nanda De Cola. 12 tisoč gledalcev je tako lahko začelo proslavljati veliko zmago in prvo uvrstitev na zaključni turnir po 15-ih letih. Poleg odlične obrambe v drugem polčasu je bil ključ do zmage tudi dobljen skok (45:36). Pri Realu je bil najboljši Carlos Suarez z 12 točkami in 10 skoki.

REAL MADRID – VALENCIA 3:2
66:58 (11:17, 29:25, 18:9, 8:7)
Tucker in Suarez po 12, Tomić in Llull po 9, Begić ni igral; Savanović 19, Martinez 16.

Potem, ko so sedaj znani tudi vsi predstavnik na turnirju Final four v Barceloni, je znano tudi že, da bele v polfinalu čaka Maccabi in sicer bo tekma na sporedu 6. maja ob 21:00 v dvorani Palau Sant Jordi v Barceloni. Zmagovalec tega dvoboja se bo nato v finalu v nedeljo, 8. maj ob 16.30, pomeril z zmagovalcem dvoboja med Panathinaikosom Montepaschi Sieno.