X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Athletic Bilbao 0-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je v soboto igral kot da bi bilo njihovo življenje odvisno od te tekme in še enkrat več dokazal, da ponos te ekipe nima meja. Z veliko spremembami v začetni postavi, je dokazal tudi Mourinho, da ima ekipa dovolj dolgo klop, ki zna priti še kako prav v boju za vse tri naslove. Beli so tako na stadionu San Mamés z dvema zadetkoma Kakaja iz najstrožje kazni in enim zadetkom Ronalda, osvojili nove 3 točke v španskem prvenstvu.

Higuain je tokrat začel že v prvi postavi v napadu, pri tem pa je ime na sredini podporo s strani Kakaja in Granera, svoje mesto v prvi postavi pa je dobil tudi Pepe. Začetna postava Reala je presenetila domačega trenerja Caparrósa, saj so njegovi varovanci v prvem polčasu streljali s praznimi naboji in niso imeli odgovora na Reale napade. V 13, minuti je bil Angel Di Maria nepravilno zaustavljen znotraj domačega kazenskega prostora s strani domačega vratarja Iraizoza, zaradi česar je sodnik povsem upravičeno pokazal na belo točko. Strel je izvedel Kaka in tako že v 14. minuti popeljal kraljevi klub v vodstvo. Tudi v nadaljevanju so Madridista prevladovale in povzročile kar nekaj preglavic obrambi Athletica. Tik pred polčasom bi lahko Higuian še povišal prednost, vendar pa je bil Iraizoz uspešnejši.

Po odmoru je Athletic znova pritisnil, vendar pa je bila obramba Reala trdna in vseskozi dobro pazila na Llorenteja, medtem ko je v napadu poskušal predvsem preko Di Marie in Kakaja. V 53. minuti je Argentinec izsilil novo enajstmetrovko, ki jo je znova izvajal Brazilec ter še enkrat zanesljivo zadel. V nadaljevanju je v igro vstopil tudi Cristiano Ronaldo namesto Higuian in le osem minut kasneje, je Portugalec prejel dolgo podajo Granera na levo krilo, Ronaldo je nato potegnil v kazenskem prostoru, preigral San Joseja in s strelom v dolgi kot zagotovil Real Madridu prednost za miren zaključek tekme. Stadion San Mamés je tako povsem utihnil, kot se je Ronaldo veselil že svojega 20. prvenstvenega zadetka v sezoni oz. skupno 40. v vseh tekmovanjih. Po tretjem zadetku je bil preostanek le še formalnost, kjer je Real pametno upočasnil tempo, saj je moral nenazadnje tudi nekoliko varčevati z energijo za enega od ključnih tednov sezone. Kljub temu je Athletico še naprej poskušal doseči vsaj častni zadetek, vendar jim ni uspelo premagati Casillas, ki je komaj kaj imel dela na tekmi. Vsa pozornost je sedaj uspernjena že v sredino povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Tottenhamu.

Stadion: San Mamés (Bilbao)
Sodnik: Clos Gomez
Athletic Biblao 0-3 Real Madrid
Kaka 14. (11m) in 54. (11m), Ronaldo 70.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us