X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Marcelo

Marcelo je bil zadnji gost televizije Real Madrida v ekskluzivnem intervju za oddajo Real… Brazilec ima v tej sezoni za seboj najboljšo sezono v karieri, prav tako pa tudi hitro postaja eden izmed najboljših levih bočnih branilcev na na svetu.

Ta intervju je že sedaj veliko bolj romantičen kot drugi pred tem! Videl sem, da ste plesali na to pesem na Valdabebasu, tako da mora biti ena izmed vaših najljubših. Ljudje se ne zavedajo, da imate pred, med in po treningu dokaj zabavno življenje in dušo … Ali ste zadovoljni  s tem kakršni ste?
Da. Kot otrok sem se naučil, da moraš biti srečen z ali brez težav in na srečo sem bil vedno srečen. Poskusil sem to glasbo predvajati tudi mojim soigralcem v slačilnici. Mislim, da je zelo koristno, da imamo tako dober odnos v slačilnici.

Leto 2006 je bilo ključno v vašem življenju, ko ste prišli v Real Madrid. Vse se je zgodilo nepričakovano. Kako ste izvedeli, da si klub želi podpisati pogodbo z vami?
Imel sem nekaj možnosti. Igral sem za brazilsko reprezentanco in dosegel gol, tako da se je nekaj klubov zanimalo za mene.

Kateri klubi so bili zainteresirani?
CSKA Moskva, Sevilla in Juventus.

In seveda Real Madrid.
Govoril sem s svojim agent in on me je vprašal, za kateri klub si želim igrati. Seveda sem rekel Real Madrid, vendar pa je moj takratni klub, Fluminense, podpisal pogodbo s Sevillo. Sem se nisem zavedal tega in sem skoraj končal v Sevilli. Vendar pa nisem podpisal pogodbe, saj sem si želel igrati za Real Madrid. Star sem bil komaj 18 let in nisem mogel verjeti, ko sem dejansko tudi podpisal pogodbo za Real. Takrat sem se počutil tako razbremenjenega.

Kdo je bil prva oseba, ki ste jo poklicali, ko ste podpisali pogodbo?
Poklical sem svojo ženo, Clarise.

Kaj pa vam pomeni, da ste igralec Real Madrida?
Ko vprašate otroka v Braziliji, ali kjerkoli drugje na svetu, v katerem klubu bi rad igral, vedno pravijo v Real Madridu. Sam sem si to želel na enak način in tako tudi moji prijatelji. Real Madrid je zelo pomemben, ne samo kot nogometni klub, ampak tudi kot ustanova, ki pomaga otrokom v stiski.

V Real Madridu ste zelo odrasli in napredovali, tako zelo, da ste bili že kapetan ekipe. Kaj vas je naučil Real Madrid?
Čas je igral veliko vlogo pri mojem napredku. Ko sem prišel sem pri 18-ih letih, sem komaj kaj igral. Vseskozi sem treniral, vendar pa nato nisem šel na tekme. To me je naučilo zelo veliko. Prav tako sem se veliko naučil v slačilnici in na igrišču, ker sem igral z najboljšimi igralci na svetu.

Kako vidite svojo prihodnost v Real Madridu, bi se radi upokojili v tem klubu?
Seveda. Odkar sem prišli sem s svojo družino, nas ljudje obravnavajo zelo dobro. Pri tem ne mislim samo v klubu, ampak na splošno za vse Špance, ki nas obravnavajo čudovito in Madrid je odlično mesto. Tukaj hočem osvojiti veliko naslovov in če se bom lahko upokojijo v tem klubu, potem bo bila to res velik čast. Toda do takrat je potrebno postoriti še veliko dela.

Ste eden izmed najljubših igralcev Florentina Pereza. Predsednik pravi, da bi lahko bili najboljši levi bočni branilec na svetu.
Zelo sem mu hvaležen, vendar pa moram še naprej trdo delati in se boriti za to, da bi bil najboljši levi bočni branilec, ne samo v tem klubu, ampak tudi v svetu. Še vedno moram izboljšati veliko vidikov moje igre. Mislim, da je normalno za igralca, da si želi doseči velike stvari.

Dva izmed vaših najboljših prijateljev v ekipi sta Pepe in Cristiano. Ali razumete, zakaj sta včasih močno kritizirana in ko pišejo kakšna sta v resnici?
Veliko ljudi govori o njiju brez, da bi sploh vedeli, kdo v resnici sta. Vidijo osamljene primeri na treningih ali na tekmah in jima sodijo potem na podlagi tega. Ne vidijo vsakodnevnega obnašanja teh igralcev, tako da jih res ne poznajo. Pepe in Cristiano sta mi kot brata, sta vedno vesela in se rada šalita.

Kaj imate za povedati glede obeh kapetanov, Ikerja Casillasa in Sergia Ramosa.
Sem že prej omenil, da je Iker tisto, čemer sam pravim kapetan-brat. On ni tipičen resen kapetan. On je tam za vse nas, pomaga ekipi in je vedno dobre volje. On je očiten idol v Real Madridu. Sergio Ramos je zelo mlad, vendar pa ima že veliko izkušenj in zato prinaša veliko ekipi. Vedno pove nekaj besed v slačilnici, ki nam zelo pomagajo.

V slačilnici Real Madrida vlada odlično vzdušje.
To je res. V slačilnici ni nobenega s katerim ne bi govoril. Vsi se razumemo med seboj in to nam tudi pomaga na igrišču. Če imamo med tekmo kakšen spor, se ta spor zgladi ob koncu tekme in to zaradi odličnega vzdušje v slačilnici.

Sedaj je prišel trenutek resnice. Pred nami je najpomembnejši del sezone.
Vse od začetka sezone smo trdo delali, da bi bili v tem položaju. Mislim, da nam gre dobro. Moramo delati zelo trdo, saj imamo pred seboj zelo težak mesec, vendar pa smo samozavesti in se dobro počutimo. Želimo si zmagati in tudi moramo zmagati.

Tudi Mourinho vas hvali na veliko. Pravi, da ste primer, ki ga je potrebno upoštevati zaradi vašega profesionalizma, napredovanja in trdega dela. Dejal, da ste izboljšali svoje obrambne slabosti in postali neverjetno dober napadalec. Ali je pomembno, da slišite od Joseja Mourinha vse te lepe stvari o vas?
Ja, on je najboljši trener na svetu in ko trener ,kot je on, pove pozitivnih stvari o tebi, je očitno to zelo pomembno. Odkar sem prišel v klubu, je vse kar sem hotel storiti to, da pomagam ekipi. Mourinho mi je pomagal izboljšati mojo agresivnost, prav tako pa mi je pomagal na taktičnem področju.

Vi sami veste, da je Santiago Bernabeu zelo težak stadion, ker ste bili tam tudi že izžvižgali. Toda na zadnjih nekaj tekmah sem slišal, da na stadionu skandirajo vaše ime. Zaradi tega morate biti zelo ponosni.
Seveda sem. Bil sem nekajkrat izžvižgan in sem razmislil o tem in o tem, kaj sem naredil narobe. Od takrat sem delal še bolj trdo in sem napredoval, tako da sedaj navijači občasno že skandirajo moje ime.  Vse to te samo še dodatno motivira, da se še bolj potrudiš za zmago.

Povratno tekmo proti Lyonu in sedaj prvo tekmo proti Tottenhamu ste odigrali res neverjetno. To so bili odlični trenutki za vas in tudi za ekipo.
Ja, ekipi gre zelo dobro. Mislim, da če igramo dobro kot celota, to tudi pomaga igralcem, da igrajo boljše še posamično. Mislim, da je to zelo pomembno za igralca.

Rekel si mi, da je bilo vzdušje na Santiago Bernabeu neverjetno proti Tottenhamu. Navijači so vseskozi navijali za ekipo in to je nekaj, kar ste tudi igralci izpostavili v slačilnici po tekmi.
Že pred tekmo so navijači navijali za ekipo in smo lahko čutili njihovo energijo, ko smo se ogrevali. Publika nas je popeljali skozi tekmo in je postal naš 12. igralec, kar je tisto, kar potrebujemo na tekmah kot je bila ta.

Veliko igralcev prve ekipe, kot tudi sam trener, so pozvali navijače, da pomagajo ekipi priti skozi te težke mesec. Ko poln Santiago Bernabeu spodbuja igralce, verjetno ni nobenega druge stadiona, ki bi ustvari podobno vroče vzdušje.
To smo doživeli na zadnjih dveh tekmah Lige prvakov. Mislim, da je zelo pomembno, da navijači navijajo za nas, saj ko čutimo njihovo energijo in podporo, nam ta daje dodaten zagon, da moramo zmagati.

Kaj menite o tej sezoni Lige prvakov? Ali menite, da na tej točki, ko imate samo tri tekme do naslova, lahko osvojite naslov?
Vsako tekmo vzamemo posebej. Mislim, da je bila uspešnost v tej sezoni Lige prvakov posebno zato, ker se dolgo časa nismo uvrstili v četrtfinale in sedaj smo v dobrem položaju, da bi se uvrstili v polfinale. Moramo samo držati skupaj in ostati samozavestni, da lahko zmagamo. Sicer bo to težko, vendar pa mislim, da lahko zmagamo.

Lahko vidite sami sebe, kako praznujete ob fontani Cibelesa ob koncu sezone?
To je težko reči, vendar upam, da bomo lahko praznovali naslove letos tam.

Vem, da vam ni všeč, da se vas primerja z Robertom Carlosom, vendar pa je on za vas najboljši levi bočni branilec v zgodovini. Sam bom rekel, da imate enake človeške kvalitete kot jih ima on, ker je tudi on super fant in ker imate pred seboj še veliko let, da postane tako dober, kot je bil on v Real Madridu. Hvala, ker ste govorili z nami tu na Realmadrid TV.
Hvala.