X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljša ekipa v Ligi prvakov

Statistika Real Madrida v letošnji Ligi prvakov je naravnost impresivna. Beli so v skupinskem delu osvojili največ točk izmed vseh ekipe (16), med vsemi ekipami, ki igrajo v četrtfinalu, pa so dosegli največ zmag (7), dosegli največ zadetkov (23) in pri tem prejeli le 3 zadetke.

Real Madrid je začel letošnjo pot v Ligi prvakov, 15. septembra 2010, z zmago 2-0 proti Ajaxu. Skupinski del tekmovanja je kraljevi klub zaključil z zmago nad Auxerrom na Bernabeu, pri čemer so beli skupno osvojili kar 16 točk, kar je bilo največ izmed vseh 32-ih sodelujočih ekip. Prav tako je bil to najboljši dosežek Real Madrida v njegovi zgodovini skupinskega igranja v Ligi prvakov, kjer so beli prejeli le dva zadetka na šestih tekmah, s čimer so si skupaj s Köbenhavnom delili drugo mesto na lestvici najmanj prejetih zadetkov.

Fantastičen niz kraljevega kluba se sedaj nadaljuje tudi proti Tottenhamu, potem ko je Real na prvi tekmi četrtfinala slavil s 4-0, s čimer so beli praktično z eno nogo že v polfinalu.

Impresivna gol razlika Reala je deloma posledica tudi dejstva, da je Real do sedaj imel kar 197 strelov na gol (62 od tega jih je streljal sam Cristiano Ronaldo), od katerih jih je 71 letelo v sam okvir vrat. Prav tako je Real na vrhu lestvice po številu asistenc (zadnjih podaj, katerih rezultat je bil zadetek) in sicer jih ima Real 16, pri čemer je bil najbolj razpoložen Mesut Özil, ki je sam prispeval 7 asistenc.

Casillas je na dosedanjih osmih tekmah (izpustil je tekmo proti Auxerru) letošnje Lige prvakov prejel le tri zadetke, kar pomeni, da je prejle en zadetek na vsakih 251,67 minut. Na tej lestvici je tako samo za Van der Saarom (en zadetek na vsakih 561 minutah), vendar pa je vratar Manchester United zbral dve tekme manj.

5 NAJUSPEŠNEJŠIH EKIP V LETOŠNJI LIGI PRVAKOV
EKIPA ŠT. TOČK T Z R P DG PG
1 Real Madrid 23 9 7 2 0 23 3
2 Manchester United 21 9 6 3 0 10 2
3 Šahtar Donetsk 21 9 7 0 2 19 13
4 Barcelona 20 9 6 2 1 23 7
5 Schalke 04 20 9 6 2 1 19 7

T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli