X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Undiano Mallenco bo delil pravico v finalu pokala

Španska nogometna zveza je danes objavila, da bo na finalni tekmi Kraljevega pokala med Barcelono in Real Madridom, ki bo na sporedu 20. aprila, sodil Alberto Undiano Mallenco.

Na tekmi, ki se bo igrala na stadionu Valencije, na Mestalli, bodo Mallencu pomagala Fermín Martínez Ibáñez in Jesus Calvo Guadamur, medtem ko bo četrti sodnik na tekmi Fernando Teixeira Vitienes.

Kariera Mallenca
Undiano Mallenco (10/08/1973) je debitiral v prvi španski ligi 10. septembra 2000, ko je v prvem krogu sezone sodil tekmo med Oviedom in Numancijo. Pred tem je sodil v nižjih regionalnih ligah (od sezone 1989/90 do sezone 1993/94), nato pa je soditi v četrti ligi imenovani Tercera División (sezona 1994/95), Segunda División B (1995/96 in 1996/97), Segunda División (od sezone 1997/98 do sezone 1999/00). Od 1. januarja 2004 naprej je tudi mednaroden sodnik, medtem ko je v tej sezoni sodil na 17. tekmah La Lige, na štirih tekmah Copa del Rey in na sedmih mednarodnih tekmah.

Komu je Mallenco bolj bo godu?
Sojenje v finalu Kraljevega pokala bo že peti El Clásico, na katerem bo sodil Alberto Undiano Mallenco, pri čemer je Barcelona uspešnejša, saj je na dosedanjih štirih tekmah zabeležila tri zmage in en remi. Na dosedanjih štirih El Clásicih je Mallenco pokazal sedem rumenih kartonov igralcem Barcelone, medtem ko jih je Realovim igralcem pokazal kar šestnajst, prav tako pa je tudi izključil dva igralca Real Madrida.

V svoji celotni karieri je Undiano Barceloni sodil na 28-ih tekmah, na katerih je Barca zbrala 15 zmag, 12 remije in le en poraz. Real Madridu je na drugi strani do sedaj sodil pravico na 29-ih tekmah, pri čemer so beli 18-krat zmagali, 6-krat remizirali in 5-krat izgubili. To sezono še nobena ekipa, tako Real Madrid kot tudi Barcelona, še nista izgubila v španskem prvenstvu, ko je sodil Unidialno in sicer je Real zabeležil 3 zmage, Barca pa 2.