X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tottenham Hotspur 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid se je uvrstil v polfinale Lige prvakov, potem ko je s skupnim izidom 5-0 v četrtfinalu odpravil Tottenham. Beli so zmagali tudi na povratni tekmi v Londonu na stadionu White Hart Lanu, potem ko domači vratar Gomez izredno slabo posredoval pri močnem strelu Cristiana Ronalda s 30. metrov. Kljub zmagi pa ima Jose Mourinho, ki je v svoji bogati karieri odvodil kot trener že svojo 500. tekmo, grenak priokus, saj na prvi tekmi polfinala proti Barceloni ne bo mogel računati na izkušenega Carvalha, ki je prejel tretji rumeni karton.

Z izjemo Di Marie, Jose Mourinho ni spočil nobenega drugega igralca standardne prve postave pred sobotnim El Clásicom, tako da je Marcelo začel tekmo na sredini na krilu. Real Madrid je začel tekmo zelo agresivno in je prevladoval v prvih minutah tekme, tako da je imel kraljevi klub že v 4. minuti lepo priložnost za zadetek, vendar pa je Mesut Özil po kombinaciji z Adebayorjem streljal natančno v naročje Gomesa. Real je pametno zadrževal žogo na sredini igrišča, medtem ko so Spursi poskušali izkoristiti prostor na levem krilu, kjer pa hitri Bale ni imel dovolj pomoči svojih soigralcev. Kljub temu, da so bili Angleži bolj nevarni na levi strani, pa so imeli domači najlepšo priložnost za zadetek po prodoru Lennona z desne strani, potem ko je slednji lepo podal do Pavljučenka, ki pa je iz ugodnega položaja meril daleč prek vrat Casillasa. Trio Xabi Alonso-Khedira-Özil so svoje delo z organiziranostjo in hitrostjo kontrolirali potek igre na sredini, medtem ko je čas hitro mineval v korist Reala. V 36. minuti je iz težkega položaja po podaji iz kota z glavo poskušal Ramos in pri tem skoraj presenetil Gomesa, ki je še uspel odbiti žogo do Adebayorja, ki je takoj streljal in tudi zatresel mrežo, vendar pa le njen zunanji del. V prvem polčasu je potrebno omeniti še prekršek Carvalha, za katerega je Portugalec prejel tretji rumeni karton v letošnji Ligi prvakov, zaradi katerega ne bo imel pravice nastopa na prvi polfinalni tekmi proti Barceloni.

Po premoru se razmerja moči niso nič spremenila. Odločilni trenutek se je zgodil v 50. minuti, ko je edini zadetek s 30. metrov dosegel Cristiano Ronaldo, potem ko je Gomes storil veliko napako in žogo nespretno odbil v svojo mrežo. Po še enem prejetem zadetku Tottenhama in pred misijo nemogoče, so si domači igralci kljub temu želeli doseči vsaj častni zadetek. Že v 58. minuti je imel Tootenham znova lepo priložnost, vendar pa je Pavljučenko zgrešil z glavo. V nadaljevanju je Mourinho v igro namesto Ramosa poslal Granera in nato še Kakaja namesto Cristiana Ronalda, da bi nekoliko poživil igro in po drugi strani nekoliko odpočil dva standardna igralca prve postave Reala. Angleži so znova zapretili proti vratom Casillasa, potem ko je z močan strelom poskušal Defoe, vendar pa se je odlično izkazal Casillas. Na drugi strani bi Real lahko še povečal prednost, potem ko je Kaka takoj po vstopu na igrišče mojstrsko podal Khediri, ki pa se je v nadaljevanju akcije zapletel pred Gomesom, le nekaj trenutkov kasneje pa je tudi sam Kaka poskusil z desnico in pri tem skoraj premagal Gomeza, a je ta z zadnjimi atomi odbil žogo v kot. 14. minut pred koncem tekme je svoje prve igralne minute po poškodbi znova dočakal tudi Benzema. Real Madrid je tako na dveh tekmah s skupnim izidom 5-0 dokazal, da je trenutno boljša ekipa od Tottenahma in se tako zasluženo po dolgih letih znova uvrstil v polfinale najelitnejšega tekmovanja. Liga prvakov se vrača na stadion Santiago Bernabeu že v sredo, 27. aprila, ko bo Real Madrid v prvi tekmi polfinala gostil Barcelono, čeprav se bosta omenjeni ekipi pred tem pomerili še na dveh El Clásicih in sicer najprej v La Ligi ter nato še v finalu Kraljevega pokala.

Stadion: White Hart Lane (London)
Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)
Tottenham Hotspusr 0-1 Real Madrid
Ronaldo 50.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Real Madrid se je po daljšem času znova uvrstil v polfinale Lige prvakov