X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je na novinarski konferenci po tekmi izrazil zadovoljstvo z delom, ki ga je opravila njegova ekipa na El Clásicu.

“Vsi moji igralci so dobro opravili svoje delo. Nocoj smo bili prisiljeni naše linije postaviti nekoliko bolj nazaj, da bi igral bolj enostavno igro. Adebayor nam je prinesel hitrost in globino v protinapadih, ko smo to potrebovali. Uspelo nam je remizirati in skoraj celo zmagati, predvsem po zaslugi trdega dela in ob podpori fantastičnih navijačev. Moramo sprejeti remi glede na okoliščine, ki so se zgodile na tekmi.”

“Zmaga je zmaga in remi je remi, po tokratni tekmi pa bomo seveda poskušali izpostaviti predvsem pozitivne stvari, je pa res da se sam nikoli ne morem tako razveseliti remija, kot se zmage.”

“Ko smo imeli enajst igralcev na igrišču je bila tekma izenačena. V prvem polčasu smo lahko spremljali igro dveh ekipi, ki se med seboj spoštujeta in se zavedata moči drug drugega. V prvem polčasu je bilo tako komaj kaj priložnosti za zadetek. Ampak, kot se je že izkazalo ob številnih priložnostih, je praktično nemogoče zmagati, ko igraš le z desetimi igralci, še posebej proti eni izmed najboljših nogometnih ekip v igri na dotik na svetu. Barcelona se je ubadala s težavami, ko smo imeli še vse naše igralce na igrišču, ko pa smo imeli igralca manj, so se takoj počutilo bolj udobno.”

“Ta tekma bo vplivalo na sredino tekmo v tem, da smo 45 minut igrali z desetimi igralci in zato so se moji igralci bolj utrudili. Barcelona je z igralcem več ohranjala posest in nas tako prisilila, da smo še bolj garali. Videli smo, da lahko tekmujemo z njimi, ko imamo vse igralce, vendar pa se bomo morali še enkrat pripraviti na možnost igranja s samo desetimi igralci. Raul Albiol bo moral izpustil finale kraljevega pokala zaradi prekrška, ki ni bil nič posebnega.”

“Tekma v sredo je edinstvena, saj če zmaga ali izgubiš pomeni, da ali boš osvojil naslov ali pa ne. Tekma bo bolj napeta kot pa naše tekme proti Barceloni v La Ligi in v Ligi prvakov. Poskušali bomo zmagati. Ne bo nam treba na novo preštudirati nasprotnika, ker ga poznamo zelo dobro. Upamo, da bomo premagali zelo dobrega tekmeca.”

“Bistvo nogometa je, da navijači podpirajo svoje ekipe in nocoj si naši navijači zaslužijo pohvalo. Navijači na Bernabeu so videli ekipo, ki je igrala z desetimi igralci ter pri tem pokazala pogum in trdo delo, da je remizirala tekmo in da je po tem imela tudi priložnost, da bi dosegla še drugi zadetek. Vse to pa se je zgodilo v situaciji, v kateri bi lahko Barcelona dosegla še tri ali štiri zadetke. Ekipi ni potrebno zmagati, da si prisluži spoštovanje. Ljudje morajo samo čutiti, da igralci dajo vse od sebe, tako kot je to storil nocoj Real Madrid.”

“Še enkrat, z desetimi igralci smo igrali dolgo časa. Bila je neverjetna razlika v kriteriju sojenja. Ne razumem, zakaj Dani Alves ni dobil še drugega rumenega kartona, ko je povzročil prekršek za enajstmetrovko. Stvari bi zagotovo bile drugačne v zadnjih desetih minutah, če bi bil takrat izključen. Z desetimi igralci smo igrali dobro, ker smo bili pripravljeni na to. Vedeli smo, kaj moramo storiti. Sedaj si želim le to, da bo v sredo enak kriterij za obe ekipi.”