X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Barcelona

imageshack.us

Prvi od štirih El Clásicov je vseboval vse, dober nogomet, polemike, čustva, strast in dve enajstmetrovki. Na Santiago Bernabeu sta se spopadla dva različna sloga igre in Real Madrid je z izredno disciplinirano igro odlično igral proti igri dotikov Barcelone. Tekmeca sta se tako razšla brez zmagovalca (1-1), potem ko je najprej zadel Messi, izenačil pa je Cristiano Ronaldo.

Jose Mourinho je dobro preštudiral Guardiolino igro Barcelone in se tako odločil za najboljšo možnost proti njim, ki je ta, da je od začetka začel tekmo s tremi obrambnimi igralci na sredini, med katerimi je bil tudi Pepe, čigar dolžnost je bila, da zaustavi Lea Messija. Real Madrid ni imel veliko posesti v prvem polčasu, kar je omogočilo gostom, da so pletli mrežo, vendar pa je bila obramba Reala izredno disciplinirana in tako so se beli osredotočili na ukradene žoge ter nato krenili v hiter protinapad. V prvem polčasu smo tako videli zelo taktično igro obeh ekip, zato je bilo tudi nekaj manj priložnosti. Prvo lepšo priložnost so imeli gostje v 19. minuti, ko se je Messi na desni strani sam znašel pred Ikerjem Casillasom, a je Realov vratar obranil poskus loma Argeninca. Real je prvič zapretil malo pozneje, ko je po podaji iz kota poskusil Cristiano Ronaldo z glavo, a je njegov strel zletel čez vrata. V 44. minuti je imel novo priložnost Messi, ki je streljal z leve strani kazenskega prostora, vendar pa je bil kapetan Reala znova na mestu. V zadnji minuti rednega dela prvega polčasa je imel Real najlepšo priložnost za vodstvo, potem ko je iz kota najprej podal Angel Di Maria, v kazenskem prostoru je bil najvišji Sergio Ramos, ki je podal na drugi stran do Ronalda, čigar poskus z glavo je z golove črte izbil Adriano, potem ko je bil Valdes že premagan.

V drugem polčasu se je tekma popolnoma spremenila. V 50. minuti je bil Cristiano Ronaldo znova blizu zadetku, potem ko je Portugalec sprožil s prostega strela z okoli 25-ih metrov, a mu je veselje preprečila desna vratnica vrat Valdesa. Že minuto kasneje si je v svojem kazenskem prostoru privoščil veliko neumnost Raul Albiol, ki je z vlečenjem za dres nepravilno zaustavil Villo, tako da je sodnik Fernandez pokazal na belo točko, pri tem pa Albilu pokazal še direkten rdeči karton. Strel z bele točke je izkoristil Messi, ki je s polvisokim strelom po sredini gola le premagal Casillasa. Kljub igralcu manj in z zadetkom zaostanka, pa se beli niso predali. Jose Mourinho je bil tako prisiljen spremeniti nekatere stvari na igrišču, tako da je v igro poslal Mesuta Özila namesto dokaj nevidnega Karima Benzemaja. Nemški vezist je svoji ekipi takoj priboril več posesti, kar je belim pomagalo, da so spet nadzorovali potek tekme. Real je vse sile usmeril v napad in Barcelona je tako začela čutiti pritisk, tako s strani igralcev Real Madrida, kot tudi s strani navijačev na Bernabeu. V 80. minuti Alves v svojem kazenskem prostoru podrl Marcela, tako da je tudi Real dobil strel z bele točke, vendar pa Alves pri tem ni dobil rumenega kartona, saj bi bil to že njegov drugi na tekmi. Strel z bele točke je uspešno izkoristil Cristiano Ronaldo, potem ko je žogo poslal v desni zgornji kot, vratarja Valdesa pa v levo stran za 1-1. Real je po zadetku in na krilih 80 tisoč gledalcev še naprej pritiskal in pri tem imel še eno lepo priložnost, a je Khedire z roba kazenskega prostora streljal naravnost v Valdesa. Na drugi strani pa je imela tudi Barca priložnost za zmago preko Ville, ki pa ni uspel zaustaviti žoge znotraj kazenskega prostoria. Na koncu si je Real Madrid zaslužil remi, ki pa deluje kot moralna zmaga, kar bi še kako lahko vplivalo na sredin finale Copa del Rey v Valencii.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Muñíz Fernandez
Real Madrid 1-1 Barcelona
Ronaldo 82./11-m; Messi 53./11-m
RK: Albiol 51.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us