X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V upanju osvojitve četrtega pokalnega naslova

Jose Mourinho bo v sredo na Mestalli igral že peto finale v pokalnem tekmovanju v svoji bogati karieri. Portugalski trener je do sedaj osvojil pokalni naslov že v svoji domovini, v Angliji in v Italiji. Z zmago v sredo proti Barceloni bi tako postal prvi trener Real Madrida, ki mu je uspelo osvojiti pokalni naslov v kar štirih različnih državah.

Jose Mourinho je svoj prvi pokalni naslov osvojil v Porto v sezoni 2002/03. Svoj drugi pokalni naslov je nato osvojil s Chelseajem (2006/07) in nato v lanski sezoni še svojega tretjega z Interjem (2009/10). Mourinho je do sedaj izgubil v samo enem pokalnem finalu in sicer je bilo to leta 2004, ko je od njegovega Porta bila v finalu boljša Benfica, kar pomeni, da je Portugalec zmagal v 75% vseh pokalnih finalih v katerih je igral.

Do sedaj je še dvema drugima trenerjema Real Madrida uspelo osvojil pokalni naslov v treh različnih državah in sicer sta bila to Vujadin Boškov (Španija, Italija, Nizozemska) in John Benjamin Toshack (Španija, Wales, Turčija).

Zelo težko je bili uspešen v različnih državah, še zlasti v izločilnih krogih tekmovanj, kot je to Copa del Rey. “Prvokategornikoma” kot sta to Ferguson in Trappatoni je uspelo osvojiti pokalno lovoriko le v dveh različnih državah. S sredino zmago bi se Mourinho povzpel na sam vrh trenerjev po osvojenih pokalnih lovorikah, saj bi tako prehitel tudi Van Gaala (ki je zmagal na Nizozemskem, v Španiji in v Nemčiji), Bobbya Robsona (Anglija, Portugalska in Španija) in Helenio Herrera (Francija, Španija in Italija). Prav tako bi Mourinho postal prvi trener v zgodovini, ki bi osvojil pokalno lovoriko v treh najmočnejših ligah v Evropi: v Španiji, v Angliji in v Italiji.

Trenerji Real Madrida z več osvojenimi pokalnimi naslovi v različnih državah:
Jose Mourinho: Portugalska, Anglija, Italija
Vujadin Boškov: Nizozemska, Italija, Španija
John Benjamin Toshack: Wales, Španija, Turčija
Miljan Miljanić: Jugoslavija, Španija