X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je v Valencii odgovarjal na vprašanja medijev pred sredinim finalom Copa del Rey proti Barceloni.

“Sam nočem reči ničesar nenavadnega, saj v finalu ni nikoli favoritov. Obe ekipi imata enake možnosti za zmago. Upam, da bomo videli lepo tekmo in da bo vse na tribunah in na ulici potekalo brez incidentov. To so značilne besede pred finalom, vendar pa sem resnično verjamem v njih. Igral sem že v veliko finalih proti veliko ekipa, ki so bodisi bile slabše ali močnejše od moje, vendar pa so finala bila vsa razmeroma izenačena in to je normalna tendenca v finalu.”

“To je moje prvo finale z Real Madridom, vendar pa sem kljub temu sproščen. Veliko takšnih tekem sem že doživel, zato sem veliko bolj miren kot trener, ki še nikoli ni bil v takšnem položaju. Naša samozavest temelji na našem delu, da dosežemo uspeh v dobri formi. Če zmagamo, bo super. Če ne bomo, bomo nadaljevali z delom.”

“Igrali bomo bomo s štirimi igralci v obrambi, s tremi na sredini igrišča in s tremi v napadu, kjer bomo imeli pravega napadalca v napadu. Želimo napadati in doseči zadetek, ko bomo imeli žogo v svojih nogah, medtem pa ko ne bomo imeli žoge, se bomo morali braniti kot ekipa. To pomeni, da mora biti celotna ekipa dejavna tako v obrambi, kot tudi v napadu.”

“Sam sem 100% prepričan v svoje delo, zato sem prepričan, da se je predsednik odločil za mene. Obstajajo tudi tisti, ki se ne strinjajo z mojimi odločitvami, vendar pa sem jaz trener in moja naloga je, da sprejmem odločitve.”

“Ta tekma ne bo imelo nič opraviti s tisto, ki smo jo videli v soboto. Nikoli ne veš v katero smer se lahko tekma odvije. Morali bomo videti, kako bodo stvari potekale in šele nato bomo lahko ocenili vse skupaj. Kdor bo igral ali ne bo igral za Barcelono ni naš problem. Glede našega načrta igre smo se odločili že včeraj.”

“Nobene potrebe ni motivirati igralce pred tako lepo tekmo kot je ta. Hočemo zmagati. Vsi poznamo zgodovino Real Madrida, zato se od nas pričakujejo zmage in to bomo tudi poskušali narediti.”