X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Valdano

Jorge Valdano v intervjuju za bwin, sponzorja Real Madrida, razpravljal o dejavnikih, ki bodo lahko odločali v sredinem finalu Copa del Rey proti Barceloni.

“Sporočilo je, da je mogoče zmagati. Real Madrid je dar za junaštvo, kar vključuje tudi igranje z igralcem manj. To je vsekakor pozitiven znak. Ta klub se ponaša z ponosom vse odkar je bil ustvarjen in to je bilo vedno prisotno znotraj kluba. Imamo igralce , ki bo igral po svojih najboljših močeh vseh 90 minut. Igranje proti Barceloni je nekaj posebnega in mislim, da bomo vse dali v tekmo.”

“Cristiano lahko odigra ključno vlogo, glede na to kako se bo tekma odvijala. Na takšnih tekmah je veliko dejavnikov, ki so lahko posledice že najmanjše napake ali pa genialne poteze. Cristiano ima možnosti, da odloči tekmo s svojim talentom, zaradi česar je tudi med kandidati za jutrišnjo tekmo.”

“Pomembno je, da razmišljamo kot ekipa, še posebej med tekmo te vrste. Igralci imajo pozorno poslušati trenerja, saj je vsaka od njih le eno od kolesc v utečenem stroju. Ekipa mora razmišljati pozitivno in uživati v podpoti navijačev. Finale zahteva maksimalno angažiranost in največje tveganje.”

“Ko je toliko dobrih igralcev na igrišču, je vse spremenljivke še toliko težje za pojasniti. Tekma je vedno uganka in tako nikoli ne veš, kdaj jo bo mogoče razrešiti. Zelo težko je vedeti, kdo bo boljše razrešil skrivnosti finala in prav zaradi tega svet toliko pričakuje od te tekme. Na vsa vprašanja bomo dobili odgovore na igrišču.”

“Zgoden zadetek bi bil zelo pomemben. Vemo, kako obdržati vodstvo, tako da bi bil dober začetek za nas, če bomo zgodaj dosegli zadetek.”

“Mlajše igralce moramo prositi, da so sami svoj vodja. Starejši igralci morajo zaščititi mlajše igralce, vendar pa imajo tudi naši najmlajši igralci že kar nekaj mednarodnih izkušenj, nenazadnje so igrali na svetovnem prvenstvu in na drugih pomembnih tekmah. Prav zaradi tega sem prepričan, da bodo kos velikemu izzivu. Način s katerim igramo in delujemo kot ekipa bo idealna vodja ekipe, tako da se nam ni potrebno naslajati na nobenega posameznika, da bi nas ta popeljal naprej.”

“Izkušnje Mourinha igrajo pomembno vlogo. Zaslužil si je svoj ugled in tako ve, kako se igra v finalih in ve, kako posredovati svoje ideje igralce, kar je pomemben korak do uspehov.”