X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Perez, Valdano, Perdeza, Butragueño & Zidane

Predsednik Real Madrida, Florentino Perez, je spregovoril po finalu španskega pokala in ga poimenoval za napeto tekmo, kjer je videl, da je Real Madrid storiti vse kar je bilo potrebno, da je zmagal.

“To je bilo praznovanje španskega nogometa in svetu smo pokazala, da je španski nogomet trenutno na vrhu. Najboljši trenutek je bil, ko je sodnik odpiskal konec tekme. Toda sedaj moramo gledati naprej in graditi na tem uspehu. To je bil napeta tekma, kot se spodobi za finale Copa del Rey. Real Madrid je storil vse kar je potrebno, da je zmagal in to so si zaslužili tako igralci, kot tudi navijači. To je bilo praznovanje španskega nogometa in mi pokazala svetu, ki je na vrhu. “

Generalni direktor Jorge Valdano, športni direktor Miguel Pardeza in direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueños, so analizirali zmago Real Madrid v dinalu Copa del Rey nad Barcelono.

Jorge Valdano
“Upamo, da je to prvi naslov v velikem povratku Real Madrida. Celotnemu Madridismu je potrebno čestitati. Ekipe in trenerji so opravili odlično delo. Nocojšnja zmaga je bila herojski dosežek, saj je naš nasprotnik na nas vseskozi vršil velik pritisk.”

“Ti spopadi z Barcelono so zelo pomembni, ker obe ekipi vedno kažeta svojo moč drug drugemu. Imamo mlado ekipo in tako je minilo že veliko časa, odkar je ekipa zaigrala v katerem od final. Nocoj smo pokazali pravo osebnost in zmaga nam bo prinesla veliko dobrega v prihodnosti.”

Miguel Perdeza
“Zelo smo veseli, ker smo osvojili naslov. Ekipa si ga je zaslužila in je imel celo možnosti, da bi že v prvem polčasu dosegla še bolj ugoden rezultat. Sedaj moramo uživati. Madridismo se mora zbrati skupaj in praznovati.”

Emilio Butragueño
“Komaj smo čakali, da osvojimo ta naslov. Do polčasa bi morali imeti že dva zadetka prednosti, glede na našo odlično predstavo v prvem delu. Barcelona je bila briljantna v zadnjih 45 minutah. Morate se zavedati, da jih je tehnično zelo težko zaustaviti. Podaljški so bili zelo napeti in zadetek Cristiana nas je zelo razveselil. Tekmo ni nikogar razočarala in jo bo zato težko pozabiti.”

“Naša naslednja tekma proti Barceloni bo prav tako odlična, kot je bila nocojšnja. Barça je izredna ekipa in zato se bomo morali zelo potruditi, da se uvrstimo v finalu v Londonu. Nocojšnje finale je bil resnično spopad titanov. Upajmo, da bomo tako navdihujoče igrali tudi na naših dveh naslednjih tekmah in da nam bo še enkrat uspelo navdušiti navijače.”

Zinedine Zidane je bil navdušen nad Real Madridovo zmago v finalu španskega Kraljevega pokala.

“Ta zmaga je zelo pomembna s psihološkega vidika.Vedno je bolje zmagati takšne težke tekme. Osvojitev naslova je pomembno, vendar pa se moramo sedaj osredotočiti na Ligo prvakov. Vsi smo lahko srečni, saj je to velik dosežek, če zmagaš finale z doseženim zadetkom v podaljšku.”