X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho piše zgodovino pokalnih tekmovanj

Jose Mourinho je sedaj osvojil pokalne lovorike že na Portugalskem, v Angliji, v Italiji in v Španiji ter s tem postal edini trener na svetu, ki mu je uspel tak podvig, torej osvojiti štiri pokalne lovorike v štirih različnih državah. Poleg tega pa je Mourinho tudi prvi trener, ki mu je uspelo osvojiti pokalne lovorike v treh najmočnejših ligah v Evropi: v Španiji, v Angliji in v Italiji.

Prvi pokal naslov v njegovi bogati trenerski karieri je osvojil v sezoni 2003/04 s Portom. Kasneje je pokalni naslov osvojil tudi s Chelseajem v sezoni 2006/07 in z Interjem v sezoni 2009/10. V dosedanjih petih pokalnih finalih, kolikor jih je Portugalec igral, je izgubil samo v enem in sicer ga je v letu 2004 v finalu premagala Benfica, kar pomeni, da je kar 80% uspešen v Samo enkrat v petih poizkusih je izgubil Pokalno finale.Poraz proti Benfici leta 2004.

Do sedaj še nobenemu drugemu trenerju ni uspelo osvojiti štirih pokalnih naslovov v štirih različnih državah. Tako je recimo Van Gaal osvojil tri pokalne naslove (Nizozemska, Španija in Nemčija), enako je uspelo tudi Bobbyu Robsonu (Anglija, Portugalska in Španija)  in Heleniu Herreru (Francija, Španija in Italija).

Če pogledamo samo nekdanje trenerje Real Madrida je Vujadinu Boškovu (Španija, Italija in Nizozemska) in Johnu Benjaminu Toshacku (Španija, Wales in Turčija) uspelo osvojiti pokalni naslov v treh različnih državah.

Ob enem pa je Jose Mourinho postal tudi prvi trener v zgodovini, ki je osvojil pokalno lovoriko v treh najmočnejših ligah v Evropi: v Španiji, v Angliji in v Italiji.

Trenerji Real Madrida z več osvojenimi pokalnimi naslovi v različnih državah:
Jose Mourinho: Portugalska, Anglija, Italija, Španija
Vujadin Boškov: Nizozemska, Italija, Španija
John Benjamin Toshack: Wales, Španija, Turčija
Miljan Miljanić: Jugoslavija, Španija