X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 3-6 Real Madrid

imageshack.us

Ko je na sredi tedna Unai Emery dejal: “Sam sem bolj zaskrbljen zaradi tistih igralcev Real Madrida, ki niso igrali v finalu pokala,” zagotovo ni pričakoval, da bo njegova ekipa konec tedna dobila pravo lekcijo nogometa s strani Real Madrida na Mestalli. Higuain, Kaka, Benzema in Granero so sestavljali udarno moč Reala, ki je zlomila ekipo Valencije. Kaj je še bolj impresivno je to, da so v prvi postavi Joseja Mourinha zaigrala le dva igralca, ki sta začela tekmo v sredinem finalu Copa del Rey.

Srečanje na Mestalli se je začelo s “špalirjem” igralcev Valencije v čast Realovim igralcem, ki so tako s ploskanjem na zelenico pospremili španske pokalne prvake. Jose Mourinho je pred prvo tekmo polfinala Lige prvakov namenil počitek nekaterim igralcem, tako je Real tekmo na Mestalli začel brez večine članov udarne enajsterice, vendar pa so tudi ti igrali kot angeli. Kaka, Granero, Benzema in Higuain so že od samega začetka nakazali, da je tudi tokrat Real prišel po zmago v Velencijo, medtem ko pa domači branilci nikakor niso imeli odgovora na šov Real Madrida. V 23. minuti je Higuain lepo podal v kazenski prostor domačih, kjer je nespretnost domačega vratarja Vicenteja Guaite, ki mu ni uspelo izbiti žoge, izkoristil Benzema in tako načel mrežo Valencije. Le osem minut kasneje je Mathieuju uspelo priti pred Hugiauna, ki je krenil proti vratom Valencije, vendar pa Argentinec ni odnehal in je vseskozi sledil branilcu Valencije, ki je naredil napako, kar pa je s pridom izkoristil vztrajni Higuain, ki je tako dosegel svoj prvi zadetek po operaciji hrbta. Po drugem zadetku je igra Valencije povsem razpadla. v V 39. minuti je veliko dela opravil že Benzema, ki je preigraval iz leve strani proti sredini ter nato podal na desno stran do Higuaina, ki je v kazenskem prostoru opazil Kakaja ter mu podal, Brazilcu pa je z bližine zadel za 0-3. Tri minute pred koncem prvega polčasa sta bili vlogi zamenjani. Kaka je hitro krenil v protinapad na desni strani, nato pa podal pred gol Higuainu, ki je brez težav povišal na 0-4.

Po odmoru je bila Valencia veliko bolj agresivna, vendar pa tudi to ni zaustavilo igralcev kraljevega kluba. V 53. minuti je Kaka krenil v napad na levi strani, potem ko je že prišel v kazenski prostor, tam pa je lepo znova zaposlil Higuaina, ki je tako dosegel hat-trick, vodstvo Reala pa je znašalo že 5 zadetkov. Ko so domači navijači že začeli zapuščati stadion, je Valenciji uspelo znižati rezultat, potem ko je nekdanja Madridista, Roberto Soldado zadel po podaji Jonasa. Toda dve minute kasneje je Real Madrid znova imel prednost petih zadetkov. Benzema je našel sijajnega Kaka na levi strani kazenskega prostora, ta pa je mojstrsko poslal žogo Stankevičiusu med nogama in nato z diagonalnim strelom zadel malo mrežico vrat vratarja Guaite. Po visoki prednosti so v igro vstopili Xabi Alonso namesto Canalesa, Cristiano Ronaldo namesto Higuaina in Pedro Leon, ki je vstopil v igro namesto Garaya. Real je v zaključku tekme upočasnil tempo, kar sta izkoristila Jonas in Jordi Alba v zadnjih desetih minutah. Real Madrid je zadnjih deset minut s samo desetimi igralci, potem ko je igro zapustil Nacho, ki je imel težave z mišico, vendar pa se je tekma kljub temu zaključila brez nadaljnjih incidentov. Beli se lahko sedaj v miru začnejo pripravljati na prve tekmo polfinala Lige prvakov, ki bo že v sredo na Santiago Bernabeu.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Perez Lasa
Valencia 3-6 Real Madrid
Soldado 60., Jonas 81., Alba 85.; Benzema 23., Higuain 31., 42., 53., Kaka 39., 62.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us