X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedmi hat-trick v tej sezoni

Hat-trick Gonzala Higuaina na sobotni tekmi proti Valenciji je bil že sedmi hat-trick Real Madrida v letošnji sezoni v vseh treh tekmovanjih. Kar štiri od teh sedmih pripadajo Cristianu Ronaldu, ki je tudi najboljši strelec kraljevega kluba v tej sezoni.

Cristiano Ronaldo je tri hat-tri dosegel v španskem prvenstvu, medtem ko je Gonzalo Higuain dosegel šele svojega prvega v tej sezoni, potem ko je moral velik del sezone izpustiti zaradi poškodbe hernije. Ronaldo in Benzema sta hat-trick dosegla tudi v pokalnem tekmovanju, medtem ko je Francoz enega dosegel še v Ligi prvakov.

HAT-TRICKI REAL MADRIDA V TEJ SEZONI
Tekmovanje Igralec Tekma
La Liga (12. krog) C. Ronaldo Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao
La Liga (18. krog) C. Ronaldo Real Madrid 4-2 Villarreal
La Liga (26. krog) C. Ronaldo Real Madrid 4-3 Malaga
La Liga (33. krog) Higuain Valencia 3-3 Real Madrid
Liga prvakov (6. tekma skupinskega dela) Benzema Real Madrid 4-0 Auxerre
Copa del Rey(Osmina finala) BenzemaC. Ronaldo Real Madrid 8-0 Levante

Le tri še druge ekipe so v La Ligi dosegle hat-trick v tej sezoni (Barcelona x 2, Atletico in Sevilla) in od tega je Real Madrid edina ekipa, ki je dosegla hat-tricke z dvema različnima igralcema in sicer sta to bila Cristiano Ronaldo in Higuain. Skupaj z Mariom Gomezom iz Bayerna in Interjevim Eto’oem, je Benzema eden od treh igralcev, ki mu je uspelo v letošnji Ligi prvakov doseči hat-trick.

V Copa del Rey sta Cristiano Ronaldo in Benzema dosegla vsak po en hat-trick in še to oba na tekmi proti Levanteju, ki jo je Real Madrid dobil z visokim rezultatom 8-0. Real Madridu sledijo Barcelona (Messi), Almeria (Ulloa), Deportivo (Adrian) in Levante (Stuani), kjer je vsak od njih dosegel le en hat-trick v letošnjem španskem pokalnem tekmovanju, ki se je medtem tudi že zaključil z zmago kraljevega kluba.

Še en dober primer napadalne moči Real Madrida je dejstvo, da sta Ronaldo in Higuian kot Madridisti dosegla tudi že štiri zadetke na eni tekmi. Portugalec je dosegel štiri zadetke pri zmagi Real Madrida s 6-1 na Racingom, medtem ko je Argentinec dosegel štiri zadetke v sezoni 2008/09 proti Malagi. S skupno štirimi hat-tricki v letošnji sezoni, Cristiano Ronaldo vodi na lestvici hat-trickov pred vsemi igralci v Španiji, med drugim pred Messijem (3. hat-tricki) in Benzemajem (2 hat-tricka).

LESTVICA HAT-TRICKOV V LETOŠNJI SEZONI
Igralec Ekipa Skupaj
Ronaldo Real Madrid 4
Messi Barcelona 3
Benzema Real Madrid 2
Diego Costa Atletico 1
Ulloa Almeria 1
Stuani Levante 1
Adrian Deportivo 1
Luis Fabiano Sevilla* 1

*Prestopil v Sao Paulo