X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Pred sredino prvo tekmo polfinala Lige prvakov, je Jose Mourinho danes na novinarski konferenci razpravlja o zadevah, ki vključujejo moralo ekipe, možne izide na Bernabeu in vlogo sodnika pri tem.

“To bo vsekakor težki dvoboj, kjer pa ni favoritov. Do sedaj smo odlično igrali na Bernabeu in v finalu pokala, vendar pa bomo sedaj še enkrat igrali proti vrhunskemu trenerju in vrhunski ekipi. Vemo, da je vsako tekmovanje drugačno in da ima vsaka tekma svojo zgodovino. Vedno iščemo ravnovesje in smo ga tudi našli. Ekipi je sproščena pred polfinalom Lige prvakov, vendar pa moramo v tekmo odigrati po svojih najboljših močeh in pri tem ne smemo biti pod vplivom tega, kar se je že zgodilo.”

“Ne vem, kakšna je morala Barcelone. Naša morala bi bila na isti ravni, tudi če ne bi osvojili pokalnega naslova. Uspeh v pokalu je bil odličen, vendar pa smo začeli priprave na Valencia takoj, ko je bilo konec finala in po tej tekmi smo takoj začeli priprave na jutrišnjo tekmo. Obe ekipi se enako veselita morebitnega nastopa v finalu, medtem ko je bila lani Barcelona naravnost obsedena s to mislijo, kar je izhajalo iz dejstva, da bi lahko osvojil Ligo prvakov na Santiago Bernabeu. Temu tokrat ni tako, saj se finale letos igral na Wembleyu, kjer pa so oni že osvojili Ligo prvakov.”

“Za ta dvoboj ni favoritov. Obe ekipi se dobro poznata med seboj in obe ekipi imata igralce, ki so že igrali na pomembnih tekmah in tako vedo kako priti do zmage. Če pogledam na drugo polfinale, Shalke-Manchester, prav tako ne vidim nobenega favorita.”

“Mislim, da je enako kot ko se srečata Porto in Benfica, Inter in Milan, Chelsea in Mancheste United, sam ne vidim velike razlike. Mogoče je letos malo drugače, ker se bomo med seboj pomerili v dobrih 15-ih dneh in tako to rivalstvo pride še bolj na plan, ko nimaš časa pozabiti prejšnje tekme, saj si že pred novo tekmo. Kljub temu pa je rivalstvo zame vedno rivalstvo in ko je to rivalstvo dobro, je vse skupaj super. Če dam za primer tekmo v Valenciji, kjer moram pohvaliti navijače obeh ekip, saj ni bilo nobenih težav tako na stadionu, kot tudi na ulicah in zato so vsi domov prišli varno. Torej, ko je rivalstvo prisotno le na igrišču in je pred tekmo in po tekmi vse normalno, je to dobro rivalstvo, ki motivira ljudi.”

“Na Camp Nou nikoli ne moreš priti z varno prednostjo. Sami smo premagali Tottenham doma s 4-0 in smo potem imeli težave proti njim na gostovanju. So zelo dobra ekipa, vendar pa niso Barcelona. Včasih se tendence porušijo, vendar pa, če bo vse normalno potekalo, bi moralo biti pred povratno tekmo še vse odprto. Remi bi bil slab, če bomo igrali boljše in imeli več priložnosti za zadetek. Vendar pa, če bo nasprotnik igral boljše in bo on imel več priložnosti za zadetek, potem bi bil zadovoljen tudi z remijem.”

“Bolj kot kdo bo sodil na tekmi je pomembno to, da začnemo nov cikel. Do sedaj sta obstajali dve skupini trenerjev. Prvi so tisti, ki so mirni in ki ne govorijo o sodnikih, drugi pa so tisti glasnejši, kot sem tudi sam, ki kritizirajo sodnike, ko ti dajo pomembne napake. Seda smo vstopili v povsem novo obdobje po izjavi Guardiole in on tako predstavlja že tretjo skupino trenerjev. On edini v njej, ki kritizira pravilne odločitve sodnikov, česar pred tem še nikoli nisem videl kaj podobnega. Bomo videli, če mu bodo njegovi privrženci sledili v to skupino.”

“Sam sem naraven motivator Najprej se moram sam motivirati, potem pa motiviram tudi svoje igralce. Pred pokalnim finalom je bilo vse kar sem jim povedal, izjava, ki jo je je nekoč podal Einstein, ki je dejal, da je volja edina mehanska sila, ki je močnejša od pare, elektrike in jedrske energije. Ta njegova izjava ni bila neumna. Z voljo lahko dosežeš marsikaj. Ne dolgo nazaj sem v intervjuju za eno od televizijskih hiš dejal, da sem še vedno isti trener, ki je izgubila 5-0 proti Barceloni pred nekaj meseci. Sam sem garač in tako sem vložil veliko ur dela v pomoč ljudem okoli mene, vendar pa sem bil trener te ekipe tudi pred meseci ob visokem porazu, zaradi česar sam ne mislim, da bi imel bilo kakšen čarobni napoj.”