X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Sergio Ramos pooseblja duh ekipe Real Madrida pred prvo polfinalno tekmo Lige prvakov proti Barceloni. Branilec in drugi kapetan ekipe je analiziral prihajajočo tekmo proti večnemu rivalu.

Super zmaga v soboto proti Valenciji. Ekipa je igrala resno in trdo tekmo.
Srečen sem in ponosen na ekipo, ki jo imamo. Verjamem, da so Madridiste, ki so si ogledale tekmo, uživale ob gledanju igralcev, ki ponavadi ne dobijo veliko priložnosti za igranje. Dokazali so, da ta ekipa nima samo enajst pomembnih igralcev. Vsi smo enako pomembni in živimo v skladu s pričakovanji na igrišču. Kaka, Canales, Granero in Higuain so igrali na Mestalli, kjer se slednji vrača po zelo resni poškodbi in je bil zato navdušen, da bo lahko začel tekmo v začetni postavi. Vsi so se dobro odrezali.

Redni člani prve postave ste verjetno še bolj navdušeni nad igranjem v Ligi prvakov. Celotna ekipa je osredotočena na polfinale …
Bistveno za nas je bilo to, da se uvrstimo v odločilno fazo tega tekmovanja in zelo pomembno je, da vsi igralci v ekipi dobijo priložnost za igranje. Vsi smo enako navdušeni in vsi si želimo pomagati ekipi. Kar resnično šteje je ekipa kot celota in ne posamezniki. Ekipa je bolj enotna kot kdajkoli prej in vsi si želimo doseči pomembne stvari. Smo na dobri poti, to smo dokazali na Mestalli in to dokazujemo na vsakem treningu.

Podopra Bernabeua bo zopet ključnega pomena proti Barceloni.
Tako je, vsi smo ponosni na njihov odziv v tej sezoni. Med tekmovanjem se je zgodila sprememba, po kateri so naši navijači postali še bolj predani in navdušeni. To so pokazali, ko smo igrali z Lyonom, Tottenhamom in z Barcelono na Bernabeu. Navijači so tisti, ki morajo zadeti prvi zadetek za nas. Vsaka gostujoča ekipa se mora zavedati atmosfere na Bernabeu. Resno se morajo zavedati, kaj pomeni igrati na stadionu kot je naš. Naši navijači so bistveni za nas in zato smo njim zelo hvaležni.

Kako pričakujete, da se bo v sredo odzval Bernabeua?
Sam ne pričakujem nič manj kot je bilo pokazanega na prejšnjih tekmah. Odziv navijačev je bistven za nas. Pričakujemo, da nas bodo navijači na Bernabeu objeli, nam dali dodatno podporo vse do zanje minute tekme in da nikoli ne bodo podvomil, da ne dajemo na igrišču vse od sebe. Verjamem, da je to točno to, za kar so navijači najbolj hvaležni. To so vrednote kluba in mi jih moramo prikazati na igrišču.

Kako se počuti ekipa pred tako pomembno tekmo?
Ekipa je bolj enotna kot kdajkoli prej. Vsi smo zelo navdušeni nad trenutkom, ki ga živimo. Liga prvakov je pomembno tekmovanje in še vedno se borimo za osvojitev naslova. Zdaj je čas, ko moramo vsem pokazati kako navdušeni smo.

Kako se počuti Mourinho?
On je sproščen, tako kot vedno. Trener nikoli ne spreminja svoje filozofije, sloga in navad. Ima jasno idejo  o tem kaj hoče od nas in mi bomo še naprej nadaljevali z delom na enak način. Ne bomo spreminjali našega dela za nobeno ekipo.

Tekma v sredo bo pomembna, vendar pa še ne bo odločilna, saj se boste z Barcelono pomerili še na Camp Nou na povratni tekmi.
To je nekaj kar moramo imeti vedno v mislih, to je tekma, ki traja 180 minut. Delo, ki smo ga opravili do sedaj in naše poznavanje nasprotnika nam daje vedeti, da bomo lahko igrali podobno kot na prejšnjih dveh tekmah proti njim, vendar pa se moramo zavedati, da je to 180 minut dolga tekma.

Katere so vaše največje skrbi glede te tekme?
Glede na dejstvo, da je polfinale Lige prvakov proti Barceloni bi rad, da bi bila tekma športna in čista. Rad bi, da se igralci izogibajo povzročanju namernih prekrškov in poškodb drugim igralcem in, da bi bil sodnik nepristranski do obeh ekip. Ljudje so celo kritizirali pravilno odločitev sodnika na koncu finala Cope del Rey, kar mislim, da ni prav. Predvsem pa želim, da bi Madridiste in vsi nogometnim navdušenci uživali v praznovanju tega športa.

To bo že tretji Clasico v tem mesecu, vendar pa so pričakovanja in navdušenje so tako visoka kot kdaj koli prej.
Tako Barcelona kot Real Madrid imata dobre igralce in nihče ne ve kaj se bo zgodilo. Vsi se zavedamo naše odgovornosti in kaj pomeni braniti naš grb. Morali bomo dati vse od sebe, če želimo zamagati.

Ali obstaja na takšnih tekmah favorit?
Sami se nimamo za favorita, ker s predvidevanjem ne bomo nič dosegli. Verjamem, da nas je preprostost, skromnost in trdo delo pripeljalo tako daleč in to so vrednote, ki se jih moramo držati.