X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka – intervju: Mirotić

Nikola Mirotic je včeraj podaljšal pogodbo z Real Madridom, po kateri bo najboljši mladi igralec letošnje Evrolige ostal v kraljevem klubu vse do konca sezone 2015/16. Pri podpisu nove pogodbe sta bila prisotna tudi direktor košarkarske ekipe Juan Carlos Sanchez Lazaro in generalni direktor Jorge Valdano.

“To je uresničitev sanj. Real Madrid je najboljši klub na svetu in tukaj si želim osvojiti veliko naslovov.”

“Zelo sem vesel. Pogodbo sem podpisal za dlje časa, ker si želim ostati v klubu, v katerem se počutim kot doma. Sam si želim samo uresničiti vse moje sanje in osvojiti čim več naslovov kot je mogoče z Real Madridom.”

“Želel sem si ostati tukaj in ostati igralec Real Madrida čim dlje. To je klub, ki mi je dal vse. Imam veliko ciljev, ki jih sedaj želim doseči.”

“V ekipi se počutim dobro in imam tudi srečo, da lahko delim slačilnico s tako odličnimi soigralci. Imam velik nabor znanja in prepričan sem, da najboljše šele prihaja.”

Sicer pa je Nikola Mirotić je v letošnji sezoni nastopil na 18 tekmah Evrolige in pri tem v povprečno 15 minutah ob izvrstnem metu (za dve 57.6%, za tri 44.4%, prosti meti 84.6%) 7 točkam dodajal še 3.2 skoka na tekmo. V španski Ligi ACB je v letošnji sezoni nastopil na 26. tekmah, kjer je v 17. minutah 7.9 točkam povprečno dodajal še 3.7 skoka.