X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Carvalho praznuje 33. rojstni dan

Ricardo Carvalho danes praznuje svoj 33. rojstni dan. Portugalski branilec je prestopil v Real Madrid poleti leta 2010 in v tem času je postal stalni član prve postave Joseja Mourinha. V samo enem letu kot Madridista je osvojil naslov Copa del Rey in igral v polfinalu Lige prvakov.

Carvalho je debitiral v belem dresu 29. avgusta 2010 na tekmi proti Mallorci in je že na samem začetku prvenstva dokazal, da bo eden od ključnih igralcev Mourinha v letošnji sezoni. Poti Mourinha in Carvalha sta se prvič prekrižali že v Portu in nato še v Chelseaju, zaradi česar je Mourinho dobro poznal kvalitete Carvalha. Carvalho je leta 2003 s Portom osvojil portugalski pokal, nato pa še s Chelseajem FA pokal v letih 2007, 2009 in 2010. V letošnjem letu je z Realom osvojil še Kraljevi pokal, s čimer je Carvalho vsekakor nesporni Pokalni “Kralj” v Realovi ekipi.

Sezona portugalskega centralnega branilca v belem dresu je bila spektakularna. Odigral je 33 prvenstvenih tekem, 9 tekem Lige prvakov in še 6 v Copa del Rey, kjer je na skupno 48-ih tekmah začel v prvi postavi kar na 46-ih tekmah ter pri tem dosegel tudi tri zadetke v La Ligi.

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo Carvlahu še veliko dobrih tekem in veliko uspehov v dresu Real Madrida. Feliz Cumpleaños Ricardo Carvalho!